Τσίπρας: Τι φοβάται η κυβέρνηση και παρέχει ασυλία στα μέλη των Επιτροπών του υπουργείου Υγείας:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας

Ως «στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας», χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τσίπρας διερωτάται γιατί με την τροπολογία απαγορεύεται στα μέλη της Επιτροπής να καταθέσουν σε περιπτώσεις δικαστικής διερεύνησης. Επισημαίνει δε, ότι ούτως ή άλλως τα μέλη των Επιτροπών δεν φέρουν ποινικές ευθύνες, καθώς ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός και τονίζει, ότι «η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, που απαρτίζουν τις Επιτροπές. Που μαζί με Υπουργούς συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων».

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας.

Και κυρίως προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο.

Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς. Η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες. Ούτως ή άλλως βάσει του νόμου ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός.

Η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές. Που μαζί με Υπουργούς συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων. Αφορά αυτούς που ευθύνονται για το 6μηνο αποτυχημένο lockdown και για την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Για αυτό άλλωστε και η τροπολογία δεν εξαντλείται στο ακαταδίωκτο, αλλά επεκτείνεται στην απαγόρευση κατάθεσης των μελών της Επιτροπής σε περιπτώσεις δικαστικής διερεύνησης.

Τι φοβούνται;

Μα την πιθανότητα κάποιος εκ των επιστημόνων να κληθεί να καταθέσει την αλήθεια για τις πιέσεις και για την ιδιοκτησία κάποιων κρίσιμων αποφάσεων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που κρύβουν τόσους μήνες τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Ο Πρωθυπουργός που έχει κάνει σημαία του την ατομική ευθύνη όλων των πολιτών, που μεταβίβασε, προχθές, ακόμη και την ευθύνη του μη εμβολιασμού στους ανθρώπους που δίνουν διασωληνωμένοι τη μάχη για τη ζωή, νομοθετεί ασυλία των συνεργατών του από κάθε ευθύνη για τις αποφάσεις τους.

Οι ευθύνες όμως που βαραίνουν τον κ. Μητσοτάκη είναι πρωτίστως ηθικές. Και από αυτές, καμία ασυλία δεν θα τον γλιτώσει».

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.