Zήτημα αξιοπιστίας της συνδιοίκησης και προσωπικά του κ. Βλάχου δημάρχου Πετρούπολης θέτει ο κύριος Ταλιούρας

Τεράστιο ζήτημα αξιοπιστίας της συνδιοίκησης και προσωπικά του κ. Βλάχου, προέκυψε πριν τρεις μέρες με αφορμή το π. Ι.Κ.Α. της πόλης μας.
Δύο ημέρες μετά τη σκληρή δοκιμασία των συμπολιτών μας από την χιονόπτωση, ο κ. Βλάχος με αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του, δημιούργησε εντελώς ανεξήγητα προβλήματα σχετικά με την αναβάθμιση της λειτουργίας του π. Ι.Κ.Α. της πόλης μας.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο μας(κ. Σίμος, Μπουσούνης, Σακούτης), αλλά και από επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου καθώς και παρατάξεων της πόλης του Περιστερίου, ο. κ Βλάχος φέρεται ως ψευδόμενος κατ΄ επανάληψη ή στην καλύτερη περίπτωση θέτει από μόνος του ζήτημα αξιοπιστίας της συνδιοίκησης του, αλλά και του εαυτού του.
Ως παράταξη Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση (Δ.Α.Κ.), δυστυχώς με λύπη μας κάνουμε τις ίδιες διαπιστώσεις. Άλλωστε, τα video και οι δηλώσεις δεν απαιτούν εξηγήσεις. Η αιτία όλων αυτών είναι κατά την άποψή μας, η αντιδημοκρατική και ως εκ τούτου απαράδεκτη συμπεριφορά της συνδιοίκησης του Δήμου μας (κ. Βλάχος, Σκαλιστήρας, Λάππας) να μη υλοποιούν τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας κατ΄ επανάληψη.
Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι τεράστιο, διότι ο κ. Βλάχος ως επικεφαλής φέρεται ως ψευδόμενος κατ’ επαναλειψη με αποτέλεσμα να προκύπτουν και ζητήματα δημοκρατίας στη πόλη μας, αφού με δική του ευθύνη ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων έγινε πλέον διακοσμητικός.
Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αγαπητοί συμπολίτες,
Πριν 2 μήνες το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πόλης μας προς τιμή όλων μας, λάβαμε μια σπουδαία απόφαση, την οποία η συνδιοίκηση και ο κ. Βλάχος, όφειλαν ως εκτελεστικά όργανα να την υλοποιήσουν.
Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, αποφασίσαμε ομόφωνα να διεκδικήσουμε:
1.Την μετατροπή του π. Ι.Κ.Α. της πόλης μας σε κέντρο Υγείας.
2 Την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση όλων.
3. Την μονιμοποίηση των γιατρών του ΠΕΔΥ που υπηρετούν σήμερα.
4 Την αξιοποίηση όλων των υποδομών που διαθέτει το ιδιόκτητο κτίριο- κόσμημα της πόλης μας, για βραχεία νοσηλεία, μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις.
5. Την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου για άμεση και δωρεάν περίθαλψη των συμπολιτών μας. Στόχος το νέο κέντρο υγείας να γίνει σημείο αναφοράς για τη Δυτική Αθήνα.
Η Πετρούπολη ως τερματικό προάστιο και 80.000 και πλέον κατοίκους, δικαιούται επιτέλους Κέντρο Υγείας. Στα χέρια κάθε δήμαρχου μια τέτοια απόφαση θα ήταν το πολυτιμότερο εργαλείο αγώνα, με δεδομένη βέβαια την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση των πέντε παρατάξεων που δεν μετέχουν στη διοίκηση σήμερα και οι οποίες όμως είναι πλειοψηφία στην πόλη μας.
Για την υλοποίηση της απόφασης αυτής συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή. Η επιτροπή αυτή δυστυχώς, ουδέποτε συνεδρίασε παρότι πέρασαν σχεδόν δύο μήνες. Τεράστια ευθύνη εδώ έχει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Κακαβάς. Το αποτέλεσμα είναι, ότι τελικά απαξιώνεται συστηματικά το Δημοτικό μας Συμβούλιο και οι αποφάσεις του ακυρώνονται αφού δεν εφαρμόζονται.
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Απέναντι στην παραπάνω απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και χωρίς καμία εξουσιοδότηση, ο κ. Βλάχος προέβη σε άλλες πρωτοβουλίες, οι οποίες αφενός δεν είχαν αποτέλεσμα και αφετέρου εξέθεσαν τον ίδιο αλλά και την πόλη μας με δική του προσωπική ευθύνη (βλ. video-πατήστε στην εικόνα). Ο ίδιος προέβη σε επανειλημμένες δηλώσεις, που ακυρώνονται μεταξύ τους,. Αυτό προκύπτει καθαρά από τα video, από την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου, από δικές του δηλώσεις στον τύπο καθώς βέβαια και από δηλώσεις γιατρών και συναδέλφων δημοτικών συμβούλων-επικεφαλής παρατάξεων. Για την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου πατήστε εδώ https://www.facebook.com/405039662899208/posts/3634429456626863/
Εάν ο κ. Βλάχος, όπως αυτό προκύπτει, αυτοδιαψεύδεται ή καθίσταται αναξιόπιστος, είναι κατ΄αρχήν προσωπικό του πρόβλημα. Όμως, ως επικεφαλής των τριών παρατάξεων, οι οποίες συνδιοικούν την πόλη μας, το δικό του προσωπικό πρόβλημα γίνεται πρόβλημα της πόλης μας. Οι επικεφαλής των παρατάξεων που συνδιοικούν την Πετρούπολη έστω και ως μειοψηφία (Σκαλιστήρας, Λάππας), οφείλουν και εκείνοι με τη σειρά τους να δώσουν εξηγήσεις στους συμπολίτες μας.
Χωρίς καμία αιτία, ο κ. Βλάχος ενέπλεξε τον Δήμο Περιστερίου, ο οποίος έπραξε τα αυτονόητα, υπερασπιζόμενος τις δομές υγείας του. Προφανώς και εμείς θα κάναμε το ίδιο. Ενέπλεξε επίσης χωρίς λόγο, όπως διαπιστώνεται, τον διευθυντή των Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας μας κ. Ροϊλό.
Τελικά, δύο πόλεις Περιστέρι-Πετρούπολη με παραδοσιακές φιλικές σχέσεις των δημοκρατικών κατοίκων τους, έφτασαν σε αντιπαράθεση εξ αιτίας των πρωτοβουλιών, όπως προκύπτει, του κ.Βλάχου, οι οποίες ήταν άσχετες και σε διαφορετική κατεύθυνση από τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.
Η πολιτεία με τους εκπροσώπους της ευτυχώς, έδωσε τέλος σε ένα ανύπαρκτο θέμα με τη διαβεβαίωση, ότι στην ήδη υποβαθμισμένη Δυτική Αττική ουδεμία δομή υγείας θα κλείσει. Αντίθετα, θα ενισχυθούν όλες οι δομές υγείας με προσλήψεις προσωπικού, όπως και εμείς αποφασίσαμε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης. Ως παράταξη, θεωρούμε κατ΄αρχήν θετική τη δήλωση αυτή και ο αγώνας ας ξεκινήσει με όλους μας μαζί για την πόλη μας, την Πετρούπολη.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Ως παράταξη, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι τα προβλήματα υγείας και παιδείας, εξ ορισμού ενώνουν και δεν διχάζουν τους συμπολίτες μας. Δεν υπάρχουν συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Τέλειωσαν οι σωτήρες σε κάθε πόλη. Οφείλουμε μακριά από κομματικές εξαρτήσεις να παλέψουμε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποτελεί κορυφαία κατάκτηση των τελευταίων χρόνων και ας γίνει ενωτικός φάρος και πυξίδα αγώνων για όλους μας.
Κλείνοντας οφείλουμε να επισημάνουμε την κατ΄εξακολούθηση απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, οι αποφάσεις του οποίου δεν υλοποιούνται από την συνδιοίκηση Βλάχου, Σκαλιστήρα Λάππα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής.
Οφείλουμε να παλέψουμε όλες οι παρατάξεις μαζί δυστυχώς και για τα αυτονόητα, δηλαδή για τη διαφάνεια, την κοινωνική λογοδοσία και τη δημοκρατία. Οφείλουμε να παλέψουμε για την αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, τον σεβασμό στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και βέβαια στους συμπολίτες μας, οι οποίοι και μας εξέλεξαν.
Με τιμή,
Δημήτρης Ταλιούρας, καρδιολόγος, δημ. σύμβουλος, επικεφαλής Δ.Α.Κ.
Ουρανία Καραχάλιου, δημοτική σύμβουλος Δ.Α.Κ.
Γεωργία Γεωργακά, δημοτική σύμβουλος Δ.Α.Κ.
Νίκος Ταλιούρας, δημοτικός σύμβουλος Δ.Α.Κ.
Πετρούπολη, 21 Φεβρουαρίου 2021

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.