Θεατρικο Ημερολόγιο – Λεύκωμα ΤΑΣΕΗ 2021

Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε το θεατρικό ημερολόγιο-λεύκωμα του ΤΑΣΕΗ ( Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) το οποίο εκδίδεται τα τρία τελευταία χρόνια (2018-2019-2020), είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε για τέταρτη χρονιά το νέο ημερολόγιο – λεύκωμα του 2021. Εν όψει των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821 καθώς και την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το φετινό ημερολόγιο έχει διπλό θέμα – «Ελληνικό θέατρο και επανάσταση 1821» και «Οι Πρωθιέρειες των Ολυμπιακών αγώνων» που ήταν όλες ηθοποιοί ή χορογράφοι.

Το φετινό μας ημερολόγιο-λεύκωμα είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας της περιόδου της ελληνικής επανάστασης καθώς και της ιστορίας των τελετών Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, είναι εμπλουτισμένο με γκραβούρες της εποχής καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος , στο ημερολόγιο –λευκωμά μας εμπεριέχονται γενέθλια και ημερομηνίες θανάτων ηθοποιών που φτάνουν τις έξι χιλιάδες.

Το φετινό μας ημερολόγιο – λεύκωμα, όπως και τα τρία προηγούμενα ημερολόγιά μας (2018-Το θέατρο των Μπουλουκιών- Το θέατρο του Βουνού-Οι πρώτες ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες- Τα πρώτα θέατρα και κινηματογράφοι που χτίστηκαν στην Αθήνα- Το πρώτο ραδιόφωνο- οι πρώτες τηλεοπτικές σειρές – οι πρώτες παραστάσεις στην Επίδαυρο , 2019– Η μεγάλη θεατρική οικογένεια – Οι εν ζωή Ηθοποιοί άνω των 85 ετών, 2020– Έλληνες Καλλιτέχνες σ’ όλη τη γη), αποτελεί μια καταγραφή της πορείας του ελληνικού θεάτρου μέσα στο χρόνο καθώς και των ηθοποιών που του δίνουν ζωή. Ως εκ τούτου, ξεπερνά την χρηστικότητα του ως ημερολόγιο και παραμένει στις βιβλιοθήκες μας για να χρησιμοποιηθεί ως Συλλεκτικό Λεύκωμα .

Φέτος λόγω της υγειονομικής αλλά και οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε, το ημερολόγιό- λεύκωμα 2021 μας διατίθεται στην τιμή των 10€ αντί των δεκαπέντε, χωρίς όμως να έχει γίνει «έκπτωση» στην ποιότητα της έρευνας , στο περιεχομένου και στο μέγεθος του (300 περίπου σελίδες). Στα γραφεία του ΤΑΣΕΗ υπάρχουν επίσης διαθέσιμα και τα ημερολόγια των τριών προηγούμενων ετών, τα οποία φέτος διατίθενται προς 5€ .

Αγοράζοντας τα ημερολόγιά μας ενισχύετε το έργο του ΤΑΣΕΗ, και την βοήθεια προς τους πληττόμενους ηθοποιούς.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθύνεστε στα γραφεία του ΤΑΣΕΗ στο 210-3815879

Για το ΔΣ του ΤΑΣΕΗ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ζαχαρίας Ρόχας Κώστας Βενετσάνος

Ο Επίτιμος Πρόεδρος

Σπύρος Μπιμπίλας

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.