Ο Σπύρος Παπαχαραλάμπους ξεκινάει ένα φιλόδοξο εγχείρημα , τη δημιουργία και λειτουργία ενός πρότυπου εκπαιδευτηρίου με την ονομασία «Εκπαιδευτήριο Σπύρος Παπαχαραλάμπους»

Παιδεία και Αγωγή ξανά

Ο Σπύρος Παπαχαραλάμπους ( γέννημα θρέμμα στη Παιδεία και στην Εκπαίδευση) ξεκινάει ένα φιλόδοξο εγχείρημα , τη δημιουργία και λειτουργία ενός πρότυπου εκπαιδευτηρίου με την ονομασία «Εκπαιδευτήριο Σπύρος Παπαχαραλάμπους» .

Σε μια περίοδο πανδημίας , όπου η διαχείριση των καταστάσεων είναι δύσκολη, θα πρέπει να σκεφτούμε τα παιδιά μας. Έχει το όνομα από τον πατέρα του , ο οποίος σημειωτέον εκλεγόταν πρόεδρος των Ιδιωτικών Σχολείων επί είκοσι συναπτά έτη από όλους τους μεγάλους «σχολάρχες» λόγω και των νομικών του γνώσεων .

Ο Σπύρος επέλεξε ως λογότυπο του Εκπαιδευτηρίου τη μορφή της Υπατίας , πρώτη γνωστή μαθηματικός , αστρονόμος και νεοπλατωνική φιλόσοφος .

Στο εκπαιδευτήριο αυτό ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει , κυριολεκτικά, αφού μπορεί να απασχοληθεί από την ηλικία των 14 μηνών έως την ενηλικίωσή του , δηλαδή την αποφοίτηση του από το Λύκειο ( Βρεφικός Σταθμός – Προνήπιο – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό- Γυμνάσιο – Λύκειο ) .

Ένας ευρύτερος ορισμός της παιδείας είναι, αυτό που μένει όταν ξεχάσουμε ό ,τι μάθαμε στο σχολείο , γι ΄αυτό το λόγο δίνεται ιδιαίτερη βάση σε ό,τι έχει σχέση με το πολιτισμό και τον αθλητισμό . Κάθε παιδί είναι ένα δέντρο που απλώνει τα κλαδιά του.

Θα συναντήσει εμπόδια στη ζωή του , αλλά με σωστή παιδεία , όπως περιγράφηκε παραπάνω , θα τα υπερνικήσει . Καλό ξεκίνημα , λοιπόν .

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.