Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τους Επικεφαλής των Διπλωματικών Αρχών της ομάδας Visegrad

Επ’ ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ομάδας Visegrad από την Πολωνία για την περίοδο Ιουλίου 2020-Ιουλίου 2021, ο Επιτετραμμένος της πολωνικής πρεσβείας, Tomasz Wiśniewski, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τη συμμετοχή των εδώ Πρέσβεων των κρατών-μελών της ομάδας V4. Στο γεύμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό παρακάθισαν ο Πρέσβης της Ουγγαρίας, Erik Edgár Haupt, της Σλοβακίας, Iveta Hricová και της Τσεχίας, Jakub Karfík.

Κατά τη συνάντηση, ο Πολωνός Επιτετραμμένος παρουσίασε στον Αναπληρωτή Υπουργό, συνοπτικά, τις προτεραιότητες της πολωνικής προεδρίας της ομάδας Visegrad και σημείωσε ότι προσβλέπει σε πιο στενή συνεργασία των V4 με την Eλλάδα. Η συζήτηση που ακολούθησε στράφηκε γύρω από θέματα της ευρωπαϊκής επικαιρότητας, όπως η τρέχουσα διαπραγμάτευση για το ταμείο ανάκαμψης και το ΠΔΠ, το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή, με ιδιαίτερη αναφορά στην απολιγνιτοποίηση και την πράσινη ανάπτυξη, θέματα για τα οποία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως “μας ενώνουν πολλά”.

Τέλος, οι Πρέσβεις των χωρών Visegrad συνεχάρησαν τη χώρα μας για την επιτυχή αντιμετώπιση του Covid-19 και σημείωσαν ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό στις χώρες τους, ακόμα και υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.