Δ. Βίτσας: Να αναβαθμιστεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο και να αποκτήσει επιτέλους γήπεδο στίβου η Πετρούπολη

Το θέμα της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών (πρόγραμμα Φιλόδημος) της ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης του Δημοτικού Κολυμβητήριου Πετρούπολης καθώς και της υλοποίησης του Σταδίου Εθνικών προδιαγραφών στην περιοχή Αγία Τριάδα Πετρούπολης επαναφέρουν με Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Δραγασάκης, Χαρά Καφαντάρη, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το Υπουργείο Εσωτερικών την άμεση αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Πετρούπολης που αφορά την κρατική χρηματοδότηση για εργασίες της συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου (ύψους 512.078 ευρώ), επισημαίνοντας την ύπαρξη σημαντικής καθυστέρησης, καθώς σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί ήδη από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου. Υπενθυμίζουν ότι η πρόσκληση που θα ενταχθεί η χρηματοδότηση είχε εκπονηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων ανά την Επικράτεια και ήδη πάρα πολλά έργα έχουν ενταχθεί.
Για το θέμα των μελετών, αναγκαίων εργασιών και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του Σταδίου Εθνικών Προδιαγραφών στην Αγία Τριάδα ζητούν να τους προσκομιστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η απάντηση του Δήμου Πετρούπολης, δεδομένου ότι έχει παρέλθει διάστημα 5 μηνών χωρίς αυτό να έχει συμβεί. Είναι αδιανόητο σε μια πόλη σαν την Πετρούπολη να μην υπάρχει ένας οργανωμένος αθλητικός χώρος για στίβο. Να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών από κατολισθήσεις και να μην υπάρχει μετά από δεκαετίες ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του εν λόγω Σταδίου.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.