Δημήτρης Ταλιούρας:ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Mετά από δίμηνη και πλέον, σκληρή δοκιμασία, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, οι μαθητές αλλά και οι επιχειρήσεις, μπαίνουν ξανά από αύριο στον καθημερινό και εξαιρετικά δύσκολο αγώνα της ζωής.

Το πρώτο στάδιο που αφορούσε στην αποφυγή της μεγάλης μετάδοσης του ιού, φαίνεται, ότι πέτυχε και αυτό αποτελεί κοινή ομολογία.

Παράλληλα, στους δύσκολες μήνες που πέρασαν, αναδείχθηκε η τεράστια προσφορά του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η αλληλεγγύη και η απόφαση των πολιτών να πειθαρχήσουν στα μέτρα προφύλαξης, θυσιάζοντας ακόμα και την ατομική τους ελευθερία. Ο αγώνας συνεχίζεται στο πλαίσιο μιας νέας καθημερινότητας, που αφορά όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην οικονομία, αφού θα δοκιμαστούν σκληρά κυρίως οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην τρίμηνη δοκιμασία φροντίσαμε, ως παράταξη, για λόγους σεβασμού στην αγωνία των συμπολιτών μας να αναρτήσουμε μόνο δύο ανακοινώσεις, αποκλειστικά για ενημέρωση, αλλά και για την καταγραφή των απόψεων μας για την επόμενη μέρα.

Στη δεύτερη ανάρτηση μας που έγινε στις 28 Απριλίου 2020, μεταξύ άλλων κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στην πραγματοποίηση ”τεστ” για την ανίχνευση του κορωνοιού, αλλά και για την ανίχνευση αντισωμάτων στους πολίτες.

Πρόθεση μας, ήταν η ενημέρωση(με τη βοήθεια των ειδικών λοιμωξιολόγων)των πολιτών, οι οποίοι διακατέχονται από φόβο, πανικό, αλλά και εύλογη αγωνία για την υγεία τους.

Με πρωτοφανή κατάπληξη, διαβάσαμε ”απάντηση” της διοίκησης του Δήμου και του κ. Σ. Βλάχου, όχι μόνο για τα ”τεστ αντισωμάτων”, αλλά και για την προσφορά μας στην πόλη, ως πολίτες, ως υγειονομικοί, ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από χιλιάδες συμπολίτες μας!!

Θυμίζουμε, ότι η διοίκηση του Δήμου, ο κ. Σ.Βλάχος και ο υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ν.Κακαβάς με ανάρτηση τους στις 23 Απριλίου 2020, είχαν ανακοινώσει, ότι ο Δήμος Πετρούπολης προμηθεύεται ”τεστ αντισωμάτων” με προσωπική τους απόφαση, σε συνεννόηση με την περιφέρεια. Προφανώς θεωρούμε αδιανόητο και απαράδεκτο το περιεχόμενο της ”απάντησης” του κ. Βλάχου στα ερωτήματά μας.

Ως Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Δ.Α.Κ. και βέβαια ως γιατρός, τέως διευθυντής του ΙΚΑ Πετρούπολης, στο οποίο μέχρι σήμερα υπηρετώ, στους μήνες του κορωνοϊού, είχα την υποχρέωση να θέσω ερωτήσεις.

Οι ερωτήσεις ήταν και είναι συγκεκριμένες. Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές(Κυριακή 10 Μαΐου 2020), η πολιτεία με τον υπέυθυνο εκπρόσωπό της, μας ενημερώνει, ότι δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα η πραγματοποίηση ”τεστ αντισωμάτων”, αφού η αρμόδια επιτροπή συσκέπτεται για το συγκεκριμένο θέμα. Επομένως, τα ερωτήματά μας παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα και αναμένουν απαντήσεις:

1)Αφού η πολιτεία δεν κατέληξε ακόμα στη διαδικασία και στην επιλογή των ”τεστ” αντισωμάτων, με ποια αρμοδιότητα οι κύριοι Βλάχος και Κακαβάς ανακοινώνουν την προμήθεια ”τεστ αντισωμάτων”, ήδη από τις 23 Απριλίου του 2020;
2)Με ποια κριτήρια ο Δήμος μας και οι συγκεκριμένοι κύριοι, στην ανάρτηση του κ.Βλάχου, επέλεξαν το συγκεκριμένο ”τεστ”, το οποίο μάλιστα αναρτούν και το καθιστούν γνωστό στους πολίτες, περιφρονώντας στην ουσία την τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής;
3)Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου ”τεστ αντισωμάτων”;
4)Έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, η περιφέρεια, ο ΕΟΔΥ, το Υπουργείο υγείας, η αρμόδια επιτροπή υπό τον κ. Τσιόδρα και εν γένει όλες οι δομές του Ε.Σ.Υ.;
5)Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό συμβούλιο της Πετρούπολης έστω και στη μοναδική(το τελευταίο δίμηνο) και επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στην οποία είχε δεσμευτεί ο κ. Βλάχος, ότι θα δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα;

Στη δική μας ανακοίνωση(28.04.2020), επισημαίνεται, ότι απαιτείται η ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή και το αντίστοιχο επιστημονικό προσωπικό, για να γίνουν τα ”τεστ αντισωμάτων”. Εννοείται, ότι η διαδικασία αυτή, δεν αποτελεί αρμοδιότητα κανενός Δήμου, αλλά όλων εκείνων των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο του Ε.Σ.Υ.

Είναι προφανές, ότι τα παραπάνω ερωτήματα γίνονται με καλή πρόθεση, διότι σχετικά με το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία όλων μας, δεν υπάρχει χώρος άγονων αντιπαραθέσεων. Κατά μείζονα λόγο, δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές επιθέσεις, σαν αυτές που δεχτήκαμε από μέρους του κ. Βλάχου.

Καλούμε όμως τον επικεφαλής της διοίκησης να απαντήσει εδώ και τώρα στα ερωτήματα που θέσαμε, τα οποία και θα κοινοποιήσουμε σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, στην περιφέρεια, στο Υπουργείο υγείας, στον ΕΟΔΥ και στην αρμόδια επιτροπή, υπό τον κ. Τσιόδρα.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι λάβαμε επιστολή συμπολίτη μας, στο προσωπικό μας e-mail, ο οποίος καθώς μας είπε, κοινοποίησε αντίστοιχα ερωτήματα στην διοίκηση του Δήμου, καθώς και στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους δημοτικούς συμβούλους.

Για ανεξήγητους λόγους, η συγκεκριμένη επιστολή του συνδημότη μας, δεν κοινοποιήθηκε αρμοδίως, όπως θα έπρεπε, από μέρους του πρόεδρου του Δημοτικού συμβουλίου.

Είναι προφανές, ότι ως παράταξη συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση της πολιτείας να πραγματοποιήσει από αύριο, μαζικά ”τεστ” για τον κορωνοϊό (και όχι για αντισώματα βεβαίως) σε επιλεγμένους ασθενείς, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Επειδή, όπως ήδη είναι γνωστό, ως παράταξη και προσωπικά ως επικεφαλής, ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο ”χάριν επικοινωνίας”, αλλά αποκλειστικά για ενημέρωση στο πλαίσιο της κοινωνικής λογοδοσίας, καλούμε τη διοίκηση και ιδιαίτερα τον κ. Βλάχο να απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα που θέσαμε.

Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις του, προφανώς και δεν θα παραμείνουν αναπάντητες. Όλα όμως, θα έρθουν στην ώρα τους. Άλλωστε οφείλουμε πολλές απαντήσεις, ”από το βασίλειο της Δανιμαρκίας”, την προσωπική αξιοπρέπεια, τον Καβάφη και για πολλά άλλα. Σε αναμονή λοιπόν.

Σήμερα προέχει η υγεία όλων μας και η επόμενη μέρα για την οικονομία, η οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στον αγώνα αυτόν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και αλληλέγγυοι.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Ταλιούρας, καρδιολόγος, δημ.σύμβουλος, επικεφαλής Δ.Α.Κ.
Ουρανία Καραχάλιου,δημοτική σύμβουλος
Γεωργία Γεωργακά, δημοτική σύμβολος
Νίκος Ταλιούρας, δημοτικός σύμβουλος

Πετρούπολη, 10 Μαίου 2020

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.