Κοροναϊός: 71 τα νέα κρούσματα, 35 περιστατικά σε ΜΕΘ

Eλλάδα

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 695- Εκτιμήσεις ότι φτάνουν τα 8 με 10.000

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας πραγματοποίησε την τακτική ενημέρωση σχετικά με την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού στην χώρα μας και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία:

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 71 σε σύνολο 695. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 114 ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνομένων έχει υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 56% των νοσούντων είναι άνδρες ενώ το ποσοστό στις ηλικίες 18-64 είναι στο 75% ενώ άνω των 65, είναι σε ποσοστό 21%.

Τα θύματα, μέχρι στιγμής, από τον φονικό ιό στη χώρα μας είναι 17, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 76 έτη.

Συνολικά, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα φτάνουν περίπου τα 8.000 με 10.000.

Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία εφαρμογής του περιορισμού κυκλοφορίας

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

 

Πηγή:news.gr