Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκη στο μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Ο από 21.12.2019 απεργιακός αγώνας της ΟΜΕ-ΟΤΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αξίζει τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συμπαράσταση.

Οι απεργοί αγωνίζονται με καθημερινό οικονομικό κόστος για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ακύρωση των εκβιαστικών απολύσεων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την παροχή ποιοτικών και φθηνών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η απεργία αυτή αποτελεί ασπίδα στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από την εργοδοσία με την ανοχή και την στήριξη της κυβέρνησης (κλείσιμο Χαλυβουργικής, απολύσεις σε Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Ασφαλιστική, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΑ, πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους πτυχιούχους κ.α.) και γι αυτό τον λόγο έχει επιβληθεί η πλήρη αφωνία και συσκότιση από τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η επίτευξη των δίκαιων στόχων που θέτουν σε μια τεράστια και κερδοφόρα επιχείρηση με πανελλαδική παρουσία θα είναι θετικό σημείο αναφοράς για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την στήριξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.

Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμενη πλήρως την αυτονομία του εργατικού κινήματος, καλεί όλο το δημοκρατικό λαό των περιοχών μας να στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.