Στα Μέγαρα ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Ελευσίνας

Ελευσίνα Μέγαρα

 

Σε εκδήλωση που υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (που σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχει θεσπιστεί να εορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου) θα συμμετέχει ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Ελευσίνας, κατόπιν πρόσκλησης της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού του Δήμου Μεγαρέων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:30 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων.
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού θα παρουσιάσουν τα εξής θέματα:
«Συμβουλευτικά Κέντρα Υποστήριξης Γυναικών: Ο θεσμός και ο ρόλος τους στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» – εισηγήτρια Θάλεια Τζερέτα, Κοινωνική Λειτουργός Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας.
«Ενδοικογενειακή Βία: Το εν κρυπτώ έγκλημα» – εισηγήτρια Πηνελόπη Μουρτζούκου, Νομικός Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχικά η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον ίδιο χώρο στις 25 Νοεμβρίου 2019, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στην περιοχή της Κινέττας που είχαν σημειωθεί το εν λόγω διάστημα.

Tagged