Τα παιδιά σώζουν ζωές στο Αιγάλεω- Kids save lives

Το μάθημα πρώτων βοηθειών στα σχολεία υποδέχθηκε ο Δήμος Αιγάλεω την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, σε μία ειδική εκδήλωση όπου συμμετείχαν πολλοί μαθητές της πόλης. Ο ανθρωπιστικός οργανισμός «Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»-KIDS SAVE LIVES υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης, μετάδοσης στα παιδιά και τους μεγάλους του αισθήματος της εθελοντικής προσφοράς στο Πνευματικό Κέντρο ” Γιάννης Ρίτσος”. Tην έναρξη της εκδήλωσης παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας στους νεαρούς μαθητές πως έχουν την ευκαιρία να έχουν καθοριστική επίδραση στη ζωή ενός ανθρώπου και να μάθουν κάτι μοναδικό σε τόσο μικρή ηλικία. Η ευαισθησία των εκπαιδευτικών για τις πρώτες βοήθειες στα σχολεία και η παρουσία ενός τόσου μεγάλου αριθμού μαθητών από τα σχολεία στο Αιγάλεω δείχνει την αποφασιστικότητα της πόλης να βρίσκεται στην αιχμή της εκπαίδευσης σε κάθε επίπεδο.

Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Στεφανάκος τόνισε στην παρέμβαση του πως η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό του εθελοντισμού παγκοσμίως, σημειώνοντας πως οι ενεργοί και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές της οργάνωσης δρουν εθελοντικά ως ένα ζωντανό παράδειγμα της αξίας της εθελοντικής πράξης, ενώ εξήρε την προσπάθεια των υπεύθυνων του Δήμου για τη συμβολή τους.

Οι μαθητές παρακολούθησαν ειδικές παρουσιάσεις και επιδείξεις για την υποστήριξη ζωής με χρήση απινιδωτή (BLS) ενώ ακολούθησε πρακτική εξάσκηση σε θέση ανάνηψης σε αναίσθητο άτομο, πνιγμού από ξένο σώμα και τραύματος, σε ένα μάθημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης προς κάθε συνάνθρωπο.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.