Να μπει τέλος στην ομηρία των εργαζομένων καθαριότητας μέσω ΑΣΕΠ στο Αττικό Νοσοκομείο και να τηρηθεί η νομιμότητα

Κοινωνία Πολιτικά Κόμματα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι Βουλευτές και η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Δραγασάκης, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Παπαχριστόπουλος ώστε να προχωρήσει η άμεση πρόσληψη των εργαζομένων καθαριότητας απ’ ευθείας από το Αττικό Νοσοκομείο καθώς, ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τους, παραμένει ακόμα η εργολαβία καθαριότητας.

Επισημαίνουν ότι η μέχρι τώρα καθυστέρηση στην επικύρωση της απόφασης του ΔΣ, έχει επιφέρει ζημία για το ελληνικό Δημόσιο της τάξης των 20.000,00 €, στο ΠΓΝ Αττικόν. Επίσης το καθαρό δημοσιονομικό όφελος από την υπογραφή των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) ανέρχεται σε 130.000,00 περίπου ετησίως. Πέραν δε του δημοσιονομικού οφέλους, “αυστηρά” για τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, από τη μη καταβολή της διαφοράς του ΦΠΑ θα επέλθει εξοικονόμηση, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε ποσόν μεγαλύτερο του 1.500.000,00 € κατ’ έτος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ απευθείας από το νοσοκομείο και να ενημερωθούν γιατί καθυστερεί ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, να επικυρώσει την σχετική απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου αλλά και με ποια σύμβαση νομιμοποιείται να παραμένει ακόμη ο εργολάβος για την καθαριότητα στο νοσοκομείο.

Διαβάστε την ερώτηση :Ερώτηση Βουλή 18.11.2019 Συμβάσεις καθαριότητας σε Αττικό Νοσοκομείο

Tagged