Δήμαρχοι: Προσλάμβαναν για καθαριότητα και τους κρατούσαν στα γραφεία – Αρνούνται να επιστρέψουν…

 

Δήμαρχοι: Προσλάμβαναν για καθαριότητα και τους κρατούσαν στα γραφεία – Αρνούνται να επιστρέψουν…

Το μπάχαλο που επικρατεί στους δήμους σε ότι αφορά τους δημοτικούς υπαλλήλους και την θέση απασχόλησής τους, που συνήθως δεν είναι αυτή για την οποία προσλήφθηκαν, φέρνει στην επιφάνεια η είδηση ότι εργαζόμενοι στον Δήμο Ζακύνθου αρνούνται να επιστρέψουν στον τομέα Καθαριότητας για τον οποίο είχαν προσληφθεί, από τα γραφεία στα οποία τους είχε τοποθετήσει ο προηγούμενος δήμαρχος.

Είναι γνωστό και έχουν υπάρξει αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, ότι η καθαριότητα  στους περιφερειακούς και επαρχιακούς δήμους πάσχει σε κακουργηματικό βαθμό. Αυτό το έχει εκμεταλλευθεί  μεγάλος αριθμός δημοτικών αρχών που ζητώντας διορισμούς κατά παρέκλιση των μνημονιακών δεσμεύσεων περιορισμού τους, κατάφεραν μετά από σχετικές εγκρίσεις να προσλάβουν ικανό αριθμό υπαλλήλων.

Το ιλαροτραγικό και ταυτόχρονο πολύ πονηρό και ρουσφετολογικό, από παλευράς δημάρχων είναι ότι αμέσως μετά τον διορισμό των νέων υπαλλήλων, οι δήμαρχοι με αποφάσεις τους, τους τοποθετούσαν όχι στον τομέα καυαριότητας, αλλά στα γραφεία και τις καρεκλάτες υπηρεσίες του δήμου τους, αφήνοντας πάλι την καθαριότητα στην αρχική τραγική κατάστασή της.

Η κατάσταση είναι ακόμη ποιό τραγική, λόγο της ρουσφετολογικής πολιτικής των δημάρχων τους, στους επαρχιακούς δήμους στους οποίους λόγο Καλλικράτη ενσωματώθηκαν πολλές κοινότητες. Σ’ αυτούς οι πάλαι ποτέ εργαζόμενοι στις κοινότητες, παραμένουν σ’ αυτές με το πρόσχημα της δύσκολης μετακίνησης στην έδρα του δήμου, χωρίς ουσιαστικά να κάνουν τίποτα στο εργασιακό αντικείμενό τους, πέραν από το να βλέπουν τον μισθό τους να κατατίθεται κανονικά στον τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτουν.

Για το θέμα θα επανέλθουμε.  Διαβάστε στην συνέχεια όσα συμβαίνουν με τους δημοτικούς υπαλλήλους της Ζακύνθου, που αρνούνται να επιστρέψουν στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν, δηλαδή στον Τομέα Καθαριότητας, όπως τα παρουσίασε σε δημοσίευμά του το epoli.gr.

—————————

Δημοτικοί Υπάλληλοι επιστρέφουν στην Καθαριότητα και αντιδρούν με αναρρωτικές άδειες!

Λαμβάνοντας σε πρώτη φάση αναρρωτικές άδειες, υπάλληλοι του Δήμου Ζακύνθου αντιδρούν στην απόφαση της δημοτικής Αρχής να τους μετακινήσει στον Τομέα Καθαριότητας, βάσει της πρόσληψής τους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Αρετάκης πριν λίγες μέρες έδωσε μέσω του Facebook τη δική του απάντηση στους επικριτές τους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει πορεία ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Όσον αφορά την επαναφορά στις θέσεις της καθαριότητος όσων είχαν προσληφτεί προς τούτο και επί πολλά έτη ασχολούνταν με άλλο αντικείμενο, προφανώς με ρουσφετολογικές παρεμβάσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δίκαιο, διότι δεν υπήρξε καμία εξαίρεση και πρέπει να είναι υπερήφανοι, διότι με τη δική μου παρέμβαση θα σταματήσουν να είναι υπόδικοι έναντι της κοινωνίας δια το χάλι και την βρωμιά του νησιού. Ας καταλάβουν μερικοί ότι με την θέληση και έγκριση του δημότη, ο Δήμος αλλάζει πορεία».

15 από τους 28 υπαλλήλους επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντά τους

Ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων και υπεύθυνος για θέματα Καθαριότητας, Δημήτρης Κουτσογιάννης με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ ΖΑKΥΝΘΟΥ είχε επισημαίνει:

«Τώρα βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ευτυχώς, ο τομέας της Καθαριότητας ενισχύθηκε καθώς επέστρεψαν στα καθήκοντά τους από την περασμένοι εβδομάδα 28 υπάλληλοι οι οποίοι είχαν προσληφθεί (από το 1987 και μετά) στο Δήμο ως εργάτες καθαριότητας. Υπήρξαν και θα υπάρξουν αντιδράσεις. Όταν πας να τα βάλεις ένα κατεστημένο τριάντα χρόνων δεν είναι εύκολο και είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις. Κάποιοι αντέδρασαν παίρνοντας άδεια μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν… Εμείς δεν κάναμε εξαιρέσεις. Όλοι και οι 28 κλήθηκαν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Είπαμε αλήθειες στους συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι και οι υπόλοιποι υπάλληλοι, αύριο – μεθαύριο θα γυρίσουν κανονικά στη δουλειά τους. Ήδη από τις πρώτες μέρες με το προσωπικό αυτό, άλλαξε η εικόνα της πόλης και μπορούμε να πούμε ότι έχει καθαριστεί περίπου σε ποσοστό 90%. Στην αποκομιδή στην πόλη και τα χωριά συμβάλει ο Δήμος καθημερινά. Έχουμε ωστόσο, μικρά προβλήματα με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, λόγω βλαβών».

«Δημάρχης»

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.