ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΡΑ25 ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eλλάδα

Πολιτική υπέρβαση στην παρούσα φάση είναι ο τρόπος αντίληψης των πολιτικών δρώμενων και ο τρόπος αντιμετώπισης των καταστάσεων μέσω των αποφάσεων και θέσεων. Βιώνουμε μια εφαρμογή πολιτικών βασισμένες στον,αδυσώπητο επικοινωνιακό βομβαρδισμό των ΜΜΕ, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με γνώμονα του κατά πόσο είναι αρεστή ή όχι η εκάστοτε κυβέρνηση σε αυτά, ανούσιες συγκρίσεις σε θέματα όπως πυρκαγιές, σεισμοί,θέσεις σε κυβερνήσεις, πρόσωπα που στελεχώνουν αυτές, μνήμες για τραγωδίες παλαιότερες και επερχόμενες και τελικά παντελής αναφορά και αναζήτηση στα αίτια και τις ευθύνες.

Η διαδοχή και μετάβαση από αριστερή σε δεξιά κυβέρνηση είχε και δυστυχώς εξακολουθεί να φέρει μόνο τα ανόητα χαρακτηριστικά της σύγκρισης και της πόλωσης.

Ζούμε σε άκρατους ρυθμούς επικοινωνίας και φαίνεσθαι , η χώρα εξακολουθεί να ακροβατεί και δυστυχώς έχουμε καταστεί ακούσιοι θεατές ενός επικοινωνιακού πολέμου δύο πολιτικών χώρων που φέρουν πλέον διαχρονικές ευθύνες για την διαμόρφωση των υπαρχουσών δυσμενών συνθηκών. Η απελθούσα κυβέρνηση και σημερινή αντιπολίτευση αποκομμένη από τις παλαιότερες θεμελιώδεις αριστερές αρχές της και διαπιστώνοντας με βίαιο τρόπο την ρεαλιστική ανάγκη διακυβέρνησης μιας χώρας και την αναγκαιότητα λήψεως αποφάσεων,αναγκάστηκε να αλλοιώσει και να αλλοιωθεί, παραιτήθηκε και υπέκυψε σε θέσεις απόμακρες και ξένες από το πολιτικό της DNA με αποτέλεσμα την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση ενός πολιτικού χώρου και την παράλληλη αποδοκιμασία στις τελευταίες εκλογές.

Η παρούσα κυβέρνηση στοιχειωμένη από το δεξιό της παρελθόν και την συνεχιζόμενη ώθηση , ταύτιση θέσεων και σκέψεων με ακραία τμήματα αυτής, βίωσε και δυστυχώς εξακολουθεί να βιώνει την εκλογική της νίκη ως ένα είδος πολιτικού ρεβανσισμού απέναντι στις σκοτεινές αριστερές δυνάμεις του παρελθόντος.

Η αναφορά και οι ακραίες θέσεις με επίκληση σε εμφυλίους και διαχωρισμούς, ότι πιο επαίσχυντο και μισαλλόδοξο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία , ο άκρατος ρεβανσισμός και η μόνιμη επωδός για τιμωρίες και πολιτικούς λιθοβολισμούς, είναι μόνιμη βλασφημία απέναντι στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα, είναι ο μοναδικός τρόπος μια παράταξη να νιώθει τιμωρός και ταυτόχρονα εντολοδόχος νοοτροπιών και συμφερόντων πάσης οικονομικής φύσεως. Το σύγχρονο πολιτικό σύστημα , βασισμένο πλέον σε οικονομικά συμφέροντα και μηντιακές αρμάδες, συμπεριφέρεται ως ένα κακομαθημένο παιδί που έχει αποκτήσει αλλεργία σε κριτική και διαφορετικές απόψεις.

Η ύπαρξη μικρότερων πολιτικών κομμάτων και η δυνατότητα διατύπωσης απόψεων και θέσεων αντιστρόφως ανάλογη του εκλογικού τους ποσοστού , αποτελεί ευλογία για τον πολίτη και την λειτουργία της δημοκρατίας , μα και ταυτόχρονη κατάρα για τον πολιτικό διπολισμό που έχουν επιβάλλει ανά τις δεκαετίες τα μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με διαμορφωμένη ατζέντα των θεμάτων , δυστυχώς υπαγορευμένη από τρίτους μη πολιτικούς φορείς , η ύπαρξη και λειτουργία του ΜεPA25 λαμβάνει πλέον διαστάσεις αναγκαιότητας και επιβεβλημένης υπεράσπισης δικαιωμάτων και θέσεων των πολιτών .

Με αφορμή τα πρόσφατα νομοσχέδια και τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, καθώς και τα μειωμένα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης σε βαθμό αναζήτησης πλέον πολιτικής στόχευσης και δυναμικής, το επερχόμενο συνέδριο και το άνοιγμα προς την κοινωνία του ΜεPA25 μοιάζει πλέον αναγκαιότητα και μονόδρομος. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜεPA2

Tagged