Είναι κρίσιμος και ζωτικής σημασίας ο κοινωνικός και ο εθνικός ρόλος της ΔΕΗ στην Ελλάδα :BINTEO

Eλλάδα Οικονομικά Πολιτικοί

Είναι κρίσιμος και ζωτικής σημασίας ο κοινωνικός και ο εθνικός ρόλος  της ΔΕΗ στην Ελλάδα, γι αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της, αντίθετα με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ξεκίνησε τον τεμαχισμό της εταιρίας και το 2014 επιχείρησε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. 

Η ΔΕΗ έχασε έτσι την τροφοδοσία της με κεφάλαια, εφόσον διαχωρίστηκε ο ΑΔΜΗΕ. 

«Αυτή η κυβέρνηση έχει την αγωνία να στηρίξει αυτούς που εσείς θεωρείτε ότι είναι καταδικασμένοι από τη ζωή, κ. Χατζηδάκη». «Τα λεφτά που λείπουν από τη ΔΕΗ είναι ακριβώς αυτά που της έκοψε η Νέα Δημοκρατία.»

Για τις εκλογές και τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις.

Αυτές οι εκλογές δεν είναι ευρωεκλογές. Είναι εθνικές εκλογές. Τα πάντα ξεκινάνε από μηδενική βάση. Δεν θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις είναι εντελώς αθώες. Η μάχη θα είναι σκληρή. Για τη ΝΔ το στοίχημα είναι η αυτοδυναμία. Ας υποθέσουμε ότι την παίρνει. Σε έξι μήνες δε θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Να το θυμάστε. Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο. Λένε ότι θα μειώσουν τους φόρους. Ας το δεχτούμε, αν και δεν το πιστεύω. Λένε ότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη η οποία θα φέρει τα απαραίτητα κέρδη για να καλυφθούν τα έσοδα από τη μείωση των φόρων. Αυτό που στην πραγματικότητα θα συμβεί είναι ότι θα πιέσουν άλλες κοινωνικές ομάδες. Δεν τα λένε πρώτη φορά αυτά. Τα είχαν πει και το 1989.

Με πολύ ωραίο τρόπο. Και θυμόμαστε τι έγινε τότε με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγκοινωνίες κλπ. Εμείς θα απευθυνθούμε στους ανθρώπους που έχουν φύγει και στους ανθρώπους που δεν πήγαν να ψηφίσουν. Και θα προσπαθήσουμε να τους προβληματίσουμε. Αν το πετύχουμε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Για τις πληγές στην καθημερινότητα των πολιτών. Υγεία, νοσοκομεία, συντάξεις κλπ

Είναι υψηλής ποιότητας οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και είναι δωρεάν. Στα νοσοκομεία έχει γίνει εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα μπαίνει η χώρα στην κανονικότητα.

Για μας  υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα. Σήμερα εργάζονται στη δημόσια υγεία 15.000 συμβασιούχοι και είναι σε εκκρεμότητα, επειδη δεν μπορούσαμε να κάνουμε προσλήψεις. Αν μπορούσαμε θα τους είχαμε προσλάβει με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα ήταν μόνιμοι.

Μια ζωή κινδυνολογεί η ΝΔ για την οικονομία και τώρα λέει ότι καταρρέει. 

.

Tagged