Δυνατά χαρτιά κατεβάζει στο δυτικό τομέα στην Β2 Ο Γιάννης Βαρουφάκης όπως τον Υποψήφιο βουλευτή Κουντουράκη Κωνσταντίνο

Δυτική Αθήνα Ίλιον Πολιτικά Κόμματα

Υποψήφιος βουλευτής με τον ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη θα είναι ο Ιδιωτικός Υπάλληλος και συνδικαλιστής Κουντουράκης Κωνσταντίνος, έπειτα κι από την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος:

Γεννήθηκα το 1977 και μεγάλωσα στο Ίλιον με καταγωγή από τον Πλάτανο Χανιών .Μέχρι πριν δέκα χρόνια έβλεπα ξεκάθαρα το ‘’πολιτικό κομφούζιο’’ της Ελλάδας αλλά προτιμούσα να απέχω και να κατηγορώ τους άλλους για τις λάθος επιλογές τους.

Στα 30 μου όμως ξεκίνησα την μικρή μου ‘’ανυπακοή’’ στο σύστημα, στην αρχή με το Κίνημα «Δεν Πληρώνω», με το άνοιγμα διοδίων, με εξώδικα και εκατοντάδες ώρες ενημέρωσης του κόσμου γιατί δε πρέπει σε μια χώρα που πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, να πληρώνουμε και διόδια.

Εν συνεχεία συμμετείχα στο κίνημα της Πλατείας Συντάγματος το 2011. Όντας εκεί από την πρώτη μέρα που κάναμε αυτό το μικρό,ακομμάτιστο βήμα με τα 80-90 άτομα ως τις μέρες που κατέβαιναν δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι και απαιτούσαν τα αυτονόητα όπως καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς μνημόνια και δυνάστες . Κάπου εκεί γνωρίζω και τον Γιάνη, σε μια κατάμεστη Πλατεία Συντάγματος να αναλύει πώς μπορούμε να ξεφύγουμε οικονομικά από την μέγγενη των δανειστών.Ευτυχώς για την Ελλάδα και όλους εμάς, μέσω του “ΜέΡΑ 25” συνεχίζει με την ίδια θέρμη να το αναλύει.

Όταν το κίνημα της πλατείας δυστυχώς καπελώθηκε και δεν οδηγήθηκε πουθενά, αποφασίζω να μη κάτσω στον καναπέ ποτέ ξανά. Συμμετέχω ενεργά σε μια τοπική Δημοτική Κίνηση, το “Ασυμβίβαστο Ίλιον” (τότε Αριστερό Σχήμα Ιλίου) που στις εκλογές του 2014, καταφέρνει όντας ανεξάρτητο, ακαπέλωτο και ακομμάτιστο να εκλέξει 2 δημοτικούς συμβούλους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,4%, που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά για ανεξάρτητη κίνηση πολιτών. Ταυτόχρονα, μαζί με συνάδελφους οργανώνουμε στο χώρο εργασίας μας σωματείο εργαζομένων (Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία Πλαίσιο Computers) και διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ενημερώνουμε τον κόσμο για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν και φτάνουμε υποθέσεις εργαζομένων (όπως της συναδέλφου από τη Λάρισα που απολύθηκε διότι δε χαμογελούσε επαρκώς) μέχρι τη Βουλή. Παράλληλα συγκροτούμε την Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στο εμπόριο ούτως ώστε οι εργαζόμενοι που δεν έχουν σωματείο στην εταιρεία τους, να μπορούν να απευθυνθούν στο κλαδικό σωματείο. Σ’ αυτά τα λίγα χρόνια τα οποία είναι γεμάτα με πολλούς αγώνες, κυρίως στους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι με τίμησαν με τη ψήφο τους και μου εμπιστεύτηκαν για πολλά χρόνια τη θέση του Προέδρου στο Σωματείο του Πλαισίου και του Γενικού Γραμματέα στην Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στο Εμπόριο, ενώ αυτή τη στιγμή συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα που είναι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδος.

Μέσα από την υποψηφιότητα μου με το ΜεΡΑ 25 στοχεύω να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων στο εμπόριο, η φωνή των ανθρώπων που δουλεύουν 8, 10 και 12 ώρες την ημέρα, που δουλεύουν Κυριακές χωρίς να έχουν μια ελεύθερη μέρα να δουν τα παιδιά τους και τους φίλους τους, κερδίζοντας ελάχιστες ή και καθόλου επιπλέον απολαβές και με πίεση από τους εργοδότες για περισσότερα χαμόγελα. Είμαι εδώ γιατί θέλω την επομένη φορά που κάποιος θα αποφασίσει στη Βουλή για το πόσες ώρες πρέπει να δουλέψει ο μισθωτός, αν πρέπει να δουλεύει Κυριακές ή ποσό πρέπει να ανταμείβεται για αυτή του την εργασία, να είναι εκεί ένας άνθρωπος που δουλεύει στο λιανικό εμπόριο 8-10 ώρες κάθε μέρα, τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του και όχι κάποιος ανεπίγνωστος που απλά έτυχε να του αναθέσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Είπα ΝΑΙ στο “ΜεΡΑ 25” γιατί θέλω να παίρνουν αποφάσεις οι εργαζόμενοι για τους εργαζομένους

Είπα ΝΑΙ γιατί αυτή η νύχτα κράτησε πολύ

Είπα ΝΑΙ γιατί πρέπει τα επόμενα χρόνια να είναι επιτέλους όμορφα

Tagged