Μήνυμα της Προέδρου του Ν.Ε.Ο. για την Γιορτή της Μητέρας – Εθνική Στρατηγική για την Οικογένεια

Eλλάδα Κοινωνία Πολιτικοί

Με αφορμή την σημερινή Γιορτή της Μητέρας, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα γιορτάζουν όλες οι μάνες του κόσμου. Μια μέρα  με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού πέραν της συναισθηματικής φόρτισης, εμπεριέχει την αλήθεια, ότι η μάνα, σε μια κοινωνία ακόμα ‘πατριαρχική’, είναι ο ουσιαστικός συνδετικός κρίκος της οικογένειας, διότι εκτός από τις υποχρεώσεις της, σφυρηλατεί τους δεσμούς των μελών της οικογένειας, μεριμνώντας για την ανατροφή των μελλοντικών γενεών.

Σε μια εποχή όπου υπάρχει η τάση της αμφισβήτησης των πάντων η μάνα και ο ρόλος της δεν αμφισβητείται. Επειδή πρέπει να κάνεις κάτι καινούργιο αν θες να δεις κάτι καινούργιο το Ν.Ε.Ο. παρουσιάζει την Εθνική Στρατηγική του για την Οικογένεια, η οποία περιλαμβάνει:

 Μέτρα-κίνητρα αναστροφής της υπογεννητικότητας με μεσομακροπρόθεσμο αποτέλεσμα τόσο την παραγωγική ανάπτυξη όσο και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

 Ειδικό φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς για την οικογένεια.

 Παροχή των ειδών πρώτης ανάγκης για τα βρέφη έως δύο ετών.

 Πλήρης προστασία μητρότητας στην εργασία με αναπλήρωση των εγκύων από ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ για έξι μήνες (από τον 8ο μήνα κύησης έως και τον 4ο μήνα λοχείας) με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και την υποχρέωση του εργοδότη συνέχισης της εργασιακής σχέσης με την εργαζόμενη μητέρα.

 Θεσμός «Βοηθού μητέρας»: αδειοδότηση σε γυναίκες χωρίς θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα με πιστοποίηση της καταλληλότητας της οικίας τους για φύλαξη βρεφών και παιδιών πρώτης παιδικής ηλικίας εξασφαλίζοντας: 1) την έξοδο από την ανεργία των γυναικών και 2) την άμεση αντιμετώπιση της έλλειψης βρεφονηπιακών σταθμών.

· Έμφαση στα Προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν στην κοινωνικοποίηση-ένταξη παιδιών και εφήβων με αυτισμό και νοητική υστέρηση και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Επειδή το χέρι που κουνάει την κούνια κινεί τον κόσμο, η Νέα Ελληνική Ορμή δίνει προτεραιότητα στο κοινωνικό δίχτυ προστασίας της οικογένειας και της μητέρας, στην εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή και στην κινητροδότηση των νέων Ελλήνων για την δημιουργία οικογένειας».

Tagged