Όταν η στάση του κ. Δημάρχου στο πάρκο τον οδηγεί σε αδιέξοδο, διαστρεβλώνει τα λεγόμενα, ειρωνεύεται και αποχωρεί

Το Σάββατο 30/03/2019, αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον», αποτελούμενη από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, το Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, Σούλη Τσακανίκα και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Ιλίου και π. Αντιδήμαρχο, Βαγγέλη Αυγουλά, παρευρέθηκαν στο χώρο της Οθωνικής Αυλής του Πάρκου Τρίτση, ανταποκρινόμενη στο δημόσιο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης προς δημότες, φορείς, αθλητικά σωματεία και αθλητές του Δήμου Ιλίου, για εκδήλωση / συζήτηση με θέμα την εξέλιξη και ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στο Πάρκο Τρίτση και σκοπό να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για τα έως τώρα πεπραγμένα της Διοίκησης.

Στην ανακαινισμένη, μόλις πριν μερικές εβδομάδας, Οθωνική Αυλή, παρουσία δεκάδων πολιτών, αθλητών, του κ. Δημάρχου, των κ. Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος, Γιάννης Πολύζος, η Γενική Διευθύντρια, Παρασκευή Γλένη, ο Ταμίας, Παναγιώτης Τσαρμπόπουλος και το μέλος Θοδωρής Κουτσοθοδωρής ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες του Φορέα Διαχείρισης σε ότι αφορά τα ζητήματα του αθλητισμού στο Πάρκο. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Φορέα, αφού προέβησαν σε έναν αναλυτικό απολογισμό του έργου που έχει ολοκληρωθεί στο Πάρκο και ενημέρωσαν για την πρόθεση του να ενισχύσει τις αθλητικές δραστηριότητες με έμφαση στη ποδηλασία και το τρέξιμο και για το λόγο αυτό έχει ήδη προχωρήσει στην δημιουργία κατάλληλων διαδρομών άθλησης. Επιπλέον ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την πρόθεση του Φορέα να τοποθετήσουν στους χώρους εντός του Πάρκου όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου και ότι σχεδιάζει διαδρομές πρόσβασης για ανθρώπους με αναπηρία στο πάρκο, σε πλήρη διαβούλευση με πολίτες και φορείς αναπήρων για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του έργου. Ζήτησαν, επίσης, τη συνδρομή όλων για τη διοργάνωση αθλητικών δρώμενων το επόμενο διάστημα.

Ακολούθως, υπήρξε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα των παρευρισκόμενων, κυρίως σε ότι αφορά την εξέλιξη της Πράξης Παραχώρησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ιλίου. Εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες αν αναλογιστούμε τις ευθύνες του κ. Δημάρχου, με το να μην αποδέχεται την Πράξη Παραχώρησης των γηπέδων, που παρά την αρχική συμφωνία του, για μικροπολιτικούς λόγους όταν το θέμα εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/11/2017 ο ίδιος επιχειρηματολόγησε αντίθετα και πρότεινε την καταψήφιση της. Στο ζήτημα αυτό οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους πολίτες για την δημόσια συνεπή θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης όπως αυτό εκφράστηκε με εμφατικό τρόπο και στην χθεσινή εκδήλωση από τον πρόεδρο, κ. Πολύζο, να συμβάλει δηλαδή με τον οποίο τρόπο για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, λόγω της ακατανόητης στάσης του κ. Δημάρχου. Ο κ. Πολύζος διευκρίνισε για ακόμα μια φορά πως ο φορέας δεν θέλει να κάνει διαχείριση των υπαρχόντων αθλητικών χωρών, γι’ αυτό και είναι ανοιχτή η Πράξη Παραχώρησης προς τον Δήμο Ιλίου.

Σε ότι αφορά τον ελεύθερο χώρο έμπροσθεν των γηπέδων η τοποθέτηση του Προέδρου ήταν απολύτως σαφής για την χωροθέτηση συγκεκριμένου, με προδιαγραφές, χώρου για την πρόσβαση και στάθμευση των αναγκαίων οχημάτων στο χώρο (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, πούλμαν, αυτοκίνητα γονέων) και την εμφατική τοποθέτηση του Φορέα για διαφύλαξη του Πάρκου, των κοινόχρηστων πράσινων χώρων και ότι πιθανές μελλοντικές εγκαταστάσεις εκεί, εφόσον επιλυθούν τα όποια ζητήματα νομιμότητας του χώρου, θα είναι ήπιες, υπαίθριες και θα διασφαλίζεται η χρήση τους για όλους τους δημότες του Ιλίου και τους επισκέπτες του Πάρκου.

Στα παραπάνω, θα πρέπει να επισημάνουμε την συνήθη αλαζονική στάση και συμπεριφορά του Δημάρχου Ιλίου, κ. Ζενέτου, ο οποίος επέλεξε, για ακόμη μια φορά, να προβοκάρει και αυτή την συζήτηση / εκδήλωση του Φορέα, κατά την προσφιλή του τακτική. Γι’ ακόμη μια φορά επέλεξε να αποκρύψει τις μεγάλες ευθύνες του μέσα από ένα λαϊκίστικο σόου που μας θύμισε άλλες εποχές, διαστρεβλώνοντας τη πραγματικότητα και τα λεγόμενα του κ. Πολύζου και αποχωρώντας μέσα στην έπαρση, απαιτώντας μάλιστα να τον ακολουθήσει μέρος των παρευρισκόμενων. Δυστυχώς για τον ίδιο, η πρόσκληση του για αποχώρηση βρήκε «ευήκοα ώτα» μόνο στα μέλη της παράταξής του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους νέους, στο ψηφοδέλτιο, υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους.

Η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» καταδικάζει την θλιβερή, για ακόμα μια φορά, στάση της διοίκησης Ζενέτου στο συγκεκριμένο θέμα. Στάση που βάλει κατά της βιωσιμότητας των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ιλίου, καθώς η άρνηση της Διοίκησης να αποδεχτεί την Πράξη Παραχώρησης έχει ως αποτέλεσμα αυτές να παραμένουν αίολες, τα προβλήματα των υποδομών τους να γιγαντώνονται και ο Δήμος Ιλίου να χάνει την δυνατότητα ένταξής τους προς χρηματοδότηση για την αναβάθμισή τους. Επίσης, θα θέλαμε να σταθούμε στο γεγονός ότι ο κ. Ζενέτος, για πολλοστή φορά, προς τέρψη μόνο της ματαιοδοξίας του για επανεκλογή, αντιλαμβάνεται τον δημοκρατικό διάλογο με φωνασκίες και θεατρινισμούς, μη τιμώντας καν τον θεσμικό του ρόλου του Δημάρχου αυτής της πόλης.

Θα ήταν παράλειψη μας, τέλος, να μην αναφερθούμε στην παντελή απουσία της υπόλοιπης αντιπολίτευσης του Δήμου Ιλίου από την εκδήλωση και ιδιαιτέρως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της οποίας ηγείται σήμερα ο κ. Κακούρης, που όψιμα ενδιαφέρονται προεκλογικά για την τύχη του Πάρκου, αλλά μέχρι σήμερα έχουν επιλέξει να ταυτιστούν με τη διοίκηση Ζενέτου σε όλη αυτή την πολεμική, αποτελώντας «ουρά» στις επιλογές της.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.