Η 30χρονη έχασε το ένα από τα δύο βρέφη που εγκυμονούσε

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσει αύριο Δευτέρα ένας Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται, ότι ξυλοκόπησε την 30χρονη εγκυμονούσα σύντροφό του, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εκ των δύο βρεφών που κυοφορούσε!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Κω πριν από 4 χρόνια και πρόκειται να δικαστεί αύριο. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, αλλά και την κατάθεση που έδωσε η 30χρονη, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2015, οπότε και ο κατηγορούμενος επέστρεψε σπίτι τους γύρω στις 21:00 έχοντας πιει. Τότε εκείνη τον ρώτησε, τι είχε συμβεί και εκείνος άρχισε να της φωνάζει.

Η 30χρονη κατέθεσε, πως επειδή και άλλες φορές που είχε πιει, ο σύντροφός της την είχε χτυπήσει, μετακινούνταν από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο, για να μην δώσει συνέχεια. Ωστόσο, ο αλλοδαπός την έπιασε από το μπράτσο και της έδωσε ένα χαστούκι στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο μάτι και μετά πήγε και κοιμήθηκε. Η 30χρονη δήλωσε, πως σκεπτόμενη πώς να προστατεύσει τα δίδυμα που κυοφορούσε, καθώς βρισκόταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της, αποφάσισε την άλλη μέρα το πρωί και πήγε στο σπίτι του πατέρα της.

Όμως περίπου στις 4:00 το απόγευμα μετέβη εκεί ο σύντροφός της, ο οποίος τραβώντας την από τα μπράτσα, την έβγαλε έξω από το σπίτι, την έβαλε στο αυτοκίνητό του και στη διάρκεια της διαδρομής από την πόλη της Κω προς την περιοχή της Αντιμάχειας, τη γρονθοκόπησε με βιαιότητα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει και προκειμένου να μην φαίνεται από το παράθυρο του αυτοκινήτου χτυπημένη, της κατέβασε το κεφάλι προς τα κάτω. Επειδή όμως η 30χρονη Βουλγάρα αντιδρούσε, αφού την απείλησε με ένα κατσαβίδι, ότι θα την σκότωνε, την χτύπησε με αυτό στην αριστερά πλευρά της κοιλιάς της και στο δεξί πόδι και συγκεκριμένα στο μηρό.

Σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όταν έφθασαν στο σπίτι τους, ο Βούλγαρος κατηγορούμενος φέρεται να επέφερε στην 30χρονη γυναίκα βίαια και ισχυρά πλήγματα με κλωτσιές στη δεξιά πλευρά της κοιλιακής της χώρας, στα πλευρά και στην πίσω πλευρά του δεξιού ποδιού της στο ύψος του μηρού. Εξαιτίας των χτυπημάτων αυτών η κοπέλα υπέστη τραυματισμούς σε σημεία του σώματός της.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Ιουνίου 2015, η 30χρονη αισθάνθηκε έντονους πόνους και πήγε στο νοσοκομείο της Κω, όπου και εξετάστηκε από τον γυναικολόγο που είχε αναλάβει όλους τους προηγούμενους μήνες τη φροντίδα της. Ο γιατρός τότε διαπίστωσε από το υπερηχογράφημα που της έγινε, ότι το ένα από τα δίδυμα έμβρυα που κυοφορούσε, το αγοράκι, είχε ανενεργή καρδιακή λειτουργία και ήταν ήδη νεκρό. Στη συνέχεια, με το μηχάνημα καταγραφής οδυνών διαπιστώθηκε, ότι η 30χρονη βρισκόταν σε διαδικασία εξέλιξης τοκετού και υπεβλήθη σε καισαρική τομή, με την οποία γέννησε ζωντανό το θηλυκό βρέφος και νεκρό το αγοράκι.

Βάσει πάντα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί η 30χρονη γυναίκα, «επήλθε περιφερικό οπισθοπλακουντιακό αιμάτωμα πλακούντα, αποκόλληση του πλακούντα από το άρρεν έμβρυο και τελικός ενδομήτριος θάνατος του τελευταίου». Για την υπόθεση ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακοπή εγκυμοσύνης χωρίς τη συναίνεση της εγκύου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος του Βούλγαρου συντρόφου, για τις οποίες και αύριο θα λογοδοτήσει ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

Ο ίδιος απολογούμενος στον ανακριτή Κω, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε δηλώσει, πως η 30χρονη σύντροφός του δεν ήταν σε καλή ψυχική κατάσταση, ότι εκδήλωνε πολύ συχνά συμπεριφορές ζηλοτυπίας απέναντί του, ότι δεν τον εμπιστευόταν, ότι η ίδια προκάλεσε με τη χρήση κατσαβιδιού που βρήκε μέσα στο αυτοκίνητό του στη διαδρομή προς το σπίτι τους, τα θλαστικά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι της και πως εκείνος απλώς τη χαστούκισε στο πρόσωπο.

Μετά την απολογία του, ο αλλοδαπός είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.500 ευρώ.