Εγκαινιάστηκε ο αναστηλωμένος Πύργος του φρουρίου των Αιγοσθένων στο Πόρτο Γερμενό. Ένα σημαντικό «κομμάτι ιστορίας» ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πύργου στο φρούριο των Αιγοσθένων. Ένα πολύτιμο ιστορικό τεκμήριο της αρχαίας οχυρωματικής τέχνης παραδόθηκε στους πολίτες, μετά τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αυτεπιστασία αρχικά από την Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ολοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Ο επισκέπτης έχει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στο εσωτερικό του και ανόδου έως τον τελευταίο του όροφο, από όπου έχει πλήρη εποπτεία του φρουρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Το αρχαίο Φρούριο των Αιγοσθένων κτισμένο στο β΄ μισό του 4ου αιώνα π.Χ. αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία φρούρια στον ελλαδικό χώρο και έναν τόπο που αξίζει ο καθένας από εμάς να επισκεφτεί κάνοντας ένα περίπατο στην ιστορία και στον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Το Πόρτο Γερμενό προσθέτει στην εξαιρετική φυσική ομορφιά του, μετά το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πύργου, ένα σημαντικό κομμάτι της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, τα οποία πραγματοποίησε  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού , κ. Κωνσταντίνος Στρατής, παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, κ.κ. Κωνσταντίνου ο Πρωτοσύγκελος Προκόπιος, η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, κ. Γιάννα Κριεκούκη, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννης Βασιλείου, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Βιλίων, κ. Δημήτρης Μπροζιούτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Δρίκος, Αγγελική Παπακωνσταντίνου και Περικλής Ρόκας, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Αλεξία Νερούτσου, ο Πρόεδρος του ΤΑ Βιλίων, κ. Γιώργος Γκιόκας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Από την εκδήλωση δεν έλειπαν οι επιστήμονες Αρχαιολόγοι οι οποίοι ο καθένας από την μεριά του μερίμνησαν και ολοκλήρωσαν το σημαντικό αυτό έργο όπως η κ. Χριστίνα Μερκούρη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και οι Αρχαιολόγοι κ. Ευγενία Τσάλκου (υπεύθυνη αρχαιολόγος για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας) και κ. Πολυτίμη Βαλτά καθώς επίσης ο κ. Κώστας Ζάμπας, Τεχνικός Σύμβουλος του έργου και οι κ.κ. Έφη Μπαζιοτοπούλου και Ελένη Μπάνου.

Dytika.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.