Πάνος Παπανικολάου:Ξου, ξου κακό δένδρο ! H «υπηρεσία πράσινου» του δήμου Περιστερίου να μετονομαστεί σε «υπηρεσία ερημοποίησης»

Ξου, ξου κακό δένδρο

H «υπηρεσία πράσινου» του δήμου να μετονομαστεί σε «υπηρεσία ερημοποίησης»

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, 23-12-2018

Μισείτε τα δένδρα ; τα πράσινα φύλλα ; την σκιά στην βεράντα σας ; είστε τσακωμένος με τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας που τυχαίνει να είναι φυσιολογικοί άνθρωποι και δεν θεωρούν τα δένδρα … κατάρα αλλά τα θεωρούν ομορφιά και υγεία ; ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Αρκεί να έχετε κάποιον «γνωστό» στην «αυλή» κάποιου αντιδημάρχου. Ένα τηλεφωνάκι και αμέσως η «υπηρεσία πράσινου» του δήμου στην διάθεσή σας για να δολοφονήσει το σατανικό δένδρο που σας ενοχλεί. Χωρίς διαδικασίες και περιττές γραφειοκρατίες, χωρίς καν να ερωτηθεί η συνέλευση ενοίκων της ίδιας της πολυκατοικίας σας. Αυτή την αφήνετε να διαμαρτύρεται εκ των υστέρων, αφού έχει συντελεστεί η δενδροκτονία. Σάμπως τι μπορεί να κάνει εκ των υστέρων η συνέλευση της πολυκατοικίας, να φυτέψει έναν μαγικό σπόρο του Πανοραμίξ ή να κολλήσει τα κουτσουρεμένα κλαδιά με κόλλα λόγκο ;

Και για να προλάβουμε τις καθιερωμένες σε τέτοιες περιπτώσεις ΓΕΛΟΙΕΣ δικαιολογίες των αρμόδιων : ΟΧΙ, δεν ήταν … ετοιμόρροπο το δένδρο. Μια χαρά ήταν, όπως αποδεικνύεται με μια απλή ματιά στις φωτογραφίες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση. ΝΑΙ, οι ένοικοι διαμαρτυρήθηκαν όταν … αιφνιδιάστηκαν από την επιδρομή του συνεργείου, έκαναν αμέσως συνέλευση και γι’ αυτό άλλωστε απετράπη τουλάχιστον το ήδη … δρομολογημένο πλήρες ξερίζωμα του άτυχου δένδρου. ΟΧΙ, οι υπεύθυνοι δεν τους έλαβαν καθόλου υπόψη – άλλωστε οι άνθρωποι εντολές εκτελούσαν, των προϊσταμένων τους που με την σειρά τους εκτελούσαν … «συμβόλαιο» – παραγγελιά – ρουσφέτι. ΝΑΙ, είναι οι ίδιοι προϊστάμενοι που όταν είναι να ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ πράσινο στην πόλη επικαλούνται ένα σωρό λόγους (ελλείψεις προσωπικού – εξοπλισμού – πόρων) για να μην το κάνουν και ταυτόχρονα όταν πέσει τηλέφωνο από τον κ. τάδε γνωστό του κ. δείνα γκρεμοτσακίζονται αμέσως να ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ πράσινο και ομορφιά από την πόλη ξεχνώντας αμέσως τις (δεδομένες, φυσικά) ελλείψεις.

Ελέγχεται για την ακρίβειά της η φημολογία πως το επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί συνολικό πρότζεκτ με τίτλο «γενική βιοκλιματική ανάπλαση Περιστερίου» και με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ (βεβαίως βεβαίως) με το οποίο θα ξεριζωθούν όλα τα δένδρα στο Περιστέρι ως άκρως ενοχλητικά και αντιοικονομικά και θα αντικατασταθούν από μεταλλικούς στύλους με διαφημιστικές πινακίδες.

(* Πελοπίδα και Αίμου το σημείο για όποιον θέλει να πάει να καμαρώσει με τα μάτια του το καινούριο κατόρθωμα της δημοτικής μας αρχής. Και μη χειρότερα … )

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Dytika.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.