Γιάννης Σγουρίδης: Ο λαός θα εκτιμήσει το έργο των ΑΝΕΛ και θα τους φέρει πάλι στη Βουλή (Ρ/Φ συνέντευξη)

Δεν έγιναν όσα έπρεπε στον κοινωνικό τομέα, θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα…

Ο Γιάννης Σγουρίδης, ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, σε μία ρ/φ συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Dytika.com, και το Vukentra Media Group μίλησε για όλους και για όλα απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Κεμάλη.

«Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως ανέφερε, συμφώνησε με τους θεσμούς ένα Μνημόνιο (σ.σ. τρίτο μνημόνιο) εποπτείας και όχι επιτροπείας και κατάφερε και να το ολοκληρώσει χωρίς βαριές απώλειες για την χώρα και το λαό, οδηγώντας την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, αν και όπως εκτιμά, τα αποτελέσματα της σωστής οικονομικής διαχείρισης που επιτελέσθηκε σ’ αυτό το διάστημα, θα φθάσουν στον λαό σε βάθος τριετίας».

«Τα υπερ-πλεονάσματα που παρουσίασε η σημερινή Κυβέρνηση, δεν οφείλονται σε υπερ-φορολόγηση όπως διατείνεται η αντιπολίτευση, αλλά σε σωστή διαχείριση των οικονομικών της χώρας, χρησιμοποιούνται δε σαν εργαλείο ανακατονομής του πλούτου, υπέρ των αδυνάτων και δοκιμαζόμενων από τα μνημόνια συμπολιτών μας», συνέχισε.

«Δεν ευσταθεί ο όρος υπερ-φορολόγηση αφού από το 2015 μέχρι σήμερα μπήκαν από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόνο 14 δις ευρώ περίπου νέοι φόροι, σε αντίθεση με τις Κυβερνήσεις των δύο πρώτων μνημονίων που είχαν επιβάλει φόρους 64 δις ευρώ συνολικά. Αν και η Ελλάδα, διαθέτει απίστευτο πλούτο, αλλά έχει σήμερα δεν έχει καταφέρει κανείς να τον εκμεταλλευτεί σωστά και αποδοτικά».

Σε ότι αφορά το σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κος Σγουρίδης, επανέλαβε την θέση των ΑΝΕΛ, ως προς την πλήρη διαφωνία τους στο να περιληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία αυτής της κρατικής οντότητας και επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει σε περίπτωση που η συμφωνία αυτή έλθει στην Ελληνική Βουλή. Εκτίμησε δε ότι αν τελικά παραχωρηθεί στην FYROM, το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με οποιοδήποτε συνθετικό πρόσημο και αναγνωρισθεί «μακεδονική γλώσσα» και εθνότητα, υπάρχει ο κίνδυνος στο μέλλον να υπάρξει κίνηση για την δημιουργία ενός νέου κράτους που θα περιλαμβάνει τα σημερινά Σκόπια και τις γεωγραφικές μακεδονικές περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Σε ότι αφορά την Τουρκία, διατύπωσε την γνώμη, ότι αυτή σήμερα βρίσκεται σε αναστάτωση και αναβρασμό λόγο της απολυταρχικής διοίκησης του Ερντογάν που θέλει κατά την γνώμη του να περάσει στην ιστορία ως δεύτερος Ατατούρκ.

Τέλος σε ότι αφορά την πολιτική επιρροή των ΑΝΕΛ και την πιθανότητά τους να βρεθούν εκ νέου στη Βουλή, αφού ανάφερε ότι σαν πολιτικό κόμμα ξεκίνησε την πορεία του από την πλατεία Συντάγματος, διατύπωσε την άποψη ότι ο λαός θα εκτιμήσει το έργο που έχει προσφέρει σ’ αυτόν μέχρι τώρα και ότι θα τον φέρει πάλι στα βουλευτικά έδρανα.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης και κρίνετε μόνοι σας…

Dytika.com & Vukentra Media Group

(Vukentra.com, Peristeri.org, Dytikapotami.com, Vukentra Radio, Vukentra T/Y)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.