Του ποδόσφαιρου η παράγκα

Του ποδόσφαιρου η παράγκα

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Δεν κρίνονται μόνο πολιτικές υποθέσεις από την εν πολλές αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή με τα δεμένα μάτια, φιλιππινέζα του παγκόσμιου καπιταλισμού. Βρήκαν παπά στην Γκραικυλία, ευκαιρία να θάψουν καμιά σαρανταριά! Απέραντο δικαστήριο, που διαρκώς τρενάρει, γιατί δεν έχει αίθουσες να συνεδριάσει! Αυτά, που συμφέρουν στο σύστημα φυσικά. Γιατί, αν θέλει να σε διπλώσει σε μια κόλλα χαρτί, είναι σε ετοιμότητα και πάντα σε αστραπιαία δράση! Και το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα τώρα κρίνεται από τα κέφια της Θέμιδας!Το πείραμα έγινε πέρσι επιτυχώς και φέτος βαίνει προς τελειοποίηση.

Παγκοσμίως η μπαλίτσα, που κλωτσάνε τα πόδια, είναι το μέγιστο και πολύστροφο πλυντήριο μαύρου, γκρι, ροζ, κίτρινου, κουραδί ή όποιου άλλου χρώματος, θέλετε, χρήματος. Όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ρωσία προίκισε την χώρα με 12 δισ. δολάρια καθαρά κέρδη (προ φόρων, που λένε)! Όταν κάθε χρόνο το Τσάμπιονς Λιγκ και το φτωχό αδελφάκι του Γιουρόπαξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώπουλα! Χωρίς τ’ αμύθητα ποσά χορηγών, μεταγραφών, εισιτηρίων, πρωτίστως στοιχημάτων, νόμιμων και παράνομων, φυσιολογικών και στημένων… Σαλεύει ο νους! Πουλάνε την μάνα τους οι επιτήδειοι για να έχουνε μόνιμα, όχι το δάκτυλο, αλλά όλη την γλώσσα στο αγνό, … παρθένο μέλι.

Όπως σε όλα συμβαίνει, έτσι και στο ποδόσφαιρο οι «ξένες μόδες» έρχονται είτε επιβάλλονται πολύ καθυστερημένα και κακέκτυπα. Με το φαιδρό πρόσχημα ότι ο Ολυμπιακός, που επί σειρά ετών είχε την καλύτερη κατά τεκμήριο ομάδα και είναι η πιο ανθηρή και καλά δομημένη επιχείρηση, τάχα έπαιρνε «πέτσινα» πρωταθλήματα, έγινε η… εξυγίανση! Όπως παλιά στο Π.Ο.Κ. (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός. ΑΕΚ, Κωνσταντινούπολη-για τους νεώτερους και τους ξεχασιάρηδες). Οι μεγαλύτερες Π.Α.Ε. ετοιμάζουν το πιο «σικέ» από συστάσεως Α’ Εθνικής Κατηγορίας. Μπήκε ο Π.Α.Ο.Κ. στο κόλπο, περιμένει ο Π.Α.Ο., μόλις ξεπεράσει τα ιδιοκτησιακά θέματα.

Πουλάνε την μάνα τους οι επιτήδειοι για να έχουνε μόνιμα, όχι το δάκτυλο, αλλά όλη την γλώσσα στο αγνό, … παρθένο μέλι

Κατ’ αρχήν από πέρσι σας είπαμε ότι έχει συμφωνηθεί να πάρουν από μια κούπα πρωτάθλημα η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Το σχέδιο εκτελείται με μαθηματική ακρίβεια. Για να μην ξεχνιόμαστε, είχαμε ακόμα πει ότι η πιο καλή ομάδα, με βάση πώς παίζει, είναι ο Ατρόμητος Αθηνών. Αυτός έπρεπε να πάρει το περσινό πρωτάθλημα! Ότι πολλάκις τον έσφαξε η διαιτησία. Πάλι ο Ατρόμητος είναι η καλύτερη ομάδα, ο προπονητής Κάναντι και οι παίκτες κάνουν πολύ δουλειά, αλλά το σχέδιο «Λέστερ», δεν προχωρά στην αποικία Γκραικυλία, παρότι συμφέρει τα μάλα και στο πολιτικό σύστημα, ενόψει μάλιστα εκλογών. Να βγει ομάδα από την πιο μεγάλη συνοικία της αποικίας, το Περιστέρι, και να φανεί έστω υποκριτικά, ότι σπάει το κατεστημένο.

Ο άνευ Τσίπ(ρ)ας θαλαμοφύλακας έχει τάξει το πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη, πέρα από το ότι ως «βάζελος» μισεί τον «γάβρο». Για να μην παρεξηγηθώ και θίξω πρόσωπα, δηλώνω ότι αν εγώ είχα ομάδα, έδινα τα ωραία μου λεφτά για να παίξω το καλύτερο ποδόσφαιρο και έβλεπα ότι με σφάζουν και δεν μ’ αφήνουν να σηκώσω την κούπα, αν και τους συμφέρει πολιτικά, στα τελευταία δέκα δώδεκα παιχνίδια θα τον έπαιρνα χαλαρά τον «αμανέ» και σε σχέση με το στοίχημα και με άλλα άσματα!

Η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα συνεχίζει την… προφητεία για να μη λέτε ότι δεν σας ενημέρωσε κανείς και πέφτετε από τα σύννεφα. Πού πάει το πράγμα, ή μάλλον η μπάλα του ποδοσφαίρου; Να γίνει μπάσκετ! Ουδόλως οι μεγάλες ΠΑΕ νοιάζονται για το πρωτάθλημα, εφόσον τα λεφτά είναι στα Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Η πολιτική ηγεσία και οι μεγάλες ομάδες θέλουν να γίνεται ψευτοπρωτάθλημα κάθε χρόνο με 14 ομάδες, έλεγαν και για 12 (αληθινή ξεπέτα), και να μοιράζονται τις θέσεις στην Ευρώπη,που είναι το ζεστό χρήμα. Μην ξεχνάτε το στοίχημα! Εδώ… πειράζουν αγώνες στην Ευρώπη, θ’ αποτελέσει η Γκραικυλία εξαίρεση; Το ξαναλέμε: Δεν υπάρχουν στημένοι αγώνες! Στημένα είναι όσα παιχνίδια δεν «πασπατεύουν» η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ!

Έτσι δεν γίνεται στην Γκραικυλία και στο μπάσκετ; Ένα κατ’ ευφημισμόν και με επιείκεια στον χαρακτηρισμό, πρωτάθλημα, ίσα για να προπονούνται δυο μεγάλοι σύλλογοι, που μετέχουν στην ιδιωτική Λίγκα και μαζεύουν όλο το χαρτί. Έτσι πάει να… ρυθμιστεί και το ποδόσφαιρο. Σήμερα θα πάρεις εσύ το καλό εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ (και το πρωτάθλημα) και ο άλλος το δεύτερο, ο τρίτος το Γιουρόπα και πάει λέγοντας. Του χρόνου αλλάζει η σειρά. Φυσικά οι 4 ΠΑΕ θα μονοπωλούν τις δυο θέσεις Τσάμπιονς Λιγκ, ή όπως το διαμορφώσει η ΟΥΕΦΑ, γιατί βρίσκεται κι αυτό σε μεταβατικό στάδιο, πάει να γίνει κλειστή, ιδιωτική επιχείρηση αλλά μπάσκετ Γιούρο Λιγκ. Θα υπάρχουν και τα σπόρια του Γιουρόπα (όχι το καλό εισιτήριο) για … μικρές ομάδες, σαν τον Ατρόμητο, που όμως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες Π.Α.Ε. Όχι μόνο γιατί είναι μαγαζιά τους και καθένας στο κατάστημά του κάνει ό,τι γουστάρει. Για ποιον λόγο να επενδύσουν; Για την ψυχή της μάνας τους; Όταν παίζει εκτός έδρας ο Ολυμπιακός, το σύνολο των κομμένων εισιτηρίων Α΄ Εθνικής (Σούπερ Λιγκ το ονόμασαν οι γύφτοι αρχοντοχωριάτες, κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες) δεν ξεπερνά μισό «Καραϊσκάκη». Υπολογίστε ότι τα μεγάλα και μεσαία σωματεία, με πρώτον τον Ολυμπιακό, γίνονται επαρχιακά μπακάλικα αγοροπωλησιών ποδοσφαιριστών και προπονητών. Βγαίνει και έτσι χρήμα, αλλά χωρίς τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ, δεν γίνεται επικερδής δουλειά. Δεν βγαίνει υπερκέρδος, που κάθε καλός καπιταλιστής προσδοκά.

Σήμερα θα πάρεις εσύ το καλό εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ (και το πρωτάθλημα) και ο άλλος το δεύτερο, ο τρίτος το Γιουρόπα

Είναι γνωστά τα περσινά γεγονότα και πώς το πρωτάθλημα κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Φέτος το εκπονημένο από πέρσι σχέδιο λέει πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Παντοιοτρόπως το διασφαλίζουν, μη γίνει καμιά στραβή! Πώς πέρσι ο Ολυμπιακός έδιωξε τον Λεμονή,να χαθεί η κούπα! Έτσι και φέτος τηρουμένων αναλογιών και συνθηκών. Πάντα τη βοηθεία της τυφλής κυρίας. Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε κιόλας μείον τρεις βαθμούς και αγώνες κεκλεισμένων θυρών, ενώ για ίδια ή ανάλογα γεγονότα ο ΠΑΟΚ ουδέν έπαθε. Προφανώς τον ηράσθη φέτος η τυφλή κυρά. Ο Ολυμπιακός έχει σειρά με στημένη προβοκάτσια των Αρχών. Στην Πάτρα μπάτσοι έπνιξαν το γήπεδο στα χημικά, χωρίς λόγο και αιτία. Πολύ καλά κάνανε! Άδειασαν την ληγμένη τους πραμάτεια για να πάρουν φρέσκια από τους Εβραίους. Βλέπετε, έχουν μειωθεί οι πολιτικές διαδηλώσεις εσχάτως! Κεσάτια!

Προνοούν οι άνθρωποι, μην χαλάσει το σχέδιο από αστάθμητους παράγοντες, είναι και παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, έχουν τάξει και στην Θεσσαλονίκη! Τί να κάνουν να αθετήσουν τις υποσχέσεις τους; Μα τότε… δεν θα ήταν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Σου λέει: Που ξέρεις πώς έρχονται τα πράγματα; Ας έχει καβάτζα βαθμών ο ΠΑΟΚ! Μπορεί να κάνουν οπαδοί επεισόδια, μπορεί να ξαναγίνει επίδειξη κουμπουριού στο χορτάρι. Μπορεί, μπορεί… Απόσταση ασφαλείας! Όλα αυτά για το πολυαγαπημένο μας ποδοσφαιράκι, που είναι μόνο θέαμα και τίποτα άλλο. Έτσι παιδιόθεν το λατρεύουμε εμείς, που μεγαλώσαμε στις αλάνες του Πειραιά. Τώρα σκεφθείτε τί γίνεται στο πολιτικό γήπεδο, που αφορά τις ζωές μας! Μόνο, που την πολιτική την καταντήσανε με την συνενοχή μας το χειρότερο ποδόσφαιρο. Κι αν δεν κόβει πλέον εισιτήρια εκεί κι αν γίνονται στημένοι οι αγώνες…Και όλοι οι σωτήρες του όχλου υπόσχονται εξυγίανση… Με ξένο επιβήτορα!

06 Νοεμβρίου 2018

Πηγή: mousapolytropos.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.