Σύμβουλοι υπουργών απαίτησαν μίζα 3.6 εκατ. ευρώ

Πως Σύμβουλοι υπουργών απαίτησαν μίζα 3.6 εκατ. ευρώ

Διαδοχικές πιέσεις και εκβιασμούς που δέχθηκε από συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων ένας αναπληρωτής υπουργός, που πλέον δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, και ένα κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται ακόμα και σήμερα πολύ κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ του 2016 και του 2017 από καλύπτει, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», που αποκαλύφθηκε το 2010, Ιωσήφ Λιβανός.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και μήνες τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και ο Άρειος Πάγος αλλά και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχονταν από πρόσωπα που συνδέονταν με αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο μετά, σε δεύτερη φάση, το 2017, από πρόσωπα που συν δέονταν με τον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Και στις δύο περιπτώσεις το αντικείμενο του εκβιασμού, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Λιβανού, ήταν το ίδιο: να παραχωρήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αμοιβής του που βάσει του νόμου δικαιούται από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου, προκειμένου να γίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να εκδοθεί το ποσό.

Στην πρώτη περίπτωση, από τα «ενδιάμεσα πρόσωπα» του τότε αναπληρωτή υπουργού και του ανώτατου κυβερνητικού στελέχους τού ζητήθηκε το 50% της αμοιβής του, η οποία ανήρχετο στο ποσό των 7,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η «μίζα» που ζητούσαν για τους δύο κυβερνητικούς θα έφτανε τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

ΝΔ: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τον σύμβουλο του κ. Τσακαλώτου

Άμεσες και πειστικές απαντήσεις σχετικά με τον σύμβουλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματισμού, ζητά η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «ύποπτη» υπόθεση και «πολύ σοβαρές» καταγγελίες και θέτει σειρά ερωτημάτων καλώντας το Μαξίμου να δώσει άμεσα απαντήσεις.    

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Όσα αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη σκοτεινή υπόθεση χρηματισμού στην οποίο φέρεται να είναι εμπλεκόμενος σύμβουλος του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, χρήζουν απαντήσεων από την Kυβέρνηση.

Ισχύουν οι καταγγελίες για τον σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών ότι ζήτησε μίζα από τη νόμιμη αμοιβή του καταγγέλλοντος για τη συνδρομή του σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής;

Τι έκανε το Μέγαρο Μαξίμου όταν ενημερώθηκε για την ύποπτη αυτή υπόθεση και γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ακόμη τον καταγγελλόμενο σύμβουλό του στη θέση του;

Αληθεύει ότι το Yπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει και ο καταγγέλλων;

Ισχύει ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και πρώην αναπληρωτής Yπουργός του Υπουργείου Οικονομικών;

Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει άμεσες και πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση κι όχι υπεκφυγές από τις μονίμως ανώνυμες πηγές του Μαξίμου, καθώς οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές».

Πηγή: lykavitos.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.