Η σιωπή της Διοίκησης Παχατουρίδη στις απαγορεύσεις, την καταστολή και τον αντικομμουνισμό είναι συναίνεση

Με αφορμή τις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου και δημοτικών συμβούλων άλλων παρατάξεων για την άγρια καταστολή της κυβέρνησης και το όργιο αστυνομικής βίας στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη επέτειο του Πολυτεχνείου αποδείχτηκε η αντιδραστική θέση της Διοίκησης Παχατουρίδη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Νοέμβρη 2020 η πλειοψηφία των συμβούλων της Διοίκησης δεν δέχτηκαν να συζητηθεί καν ψήφισμα καταγγελίας για το όργιο καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ στον αγωνιστικό εορτασμό του πολυτεχνείου.

Κάποιοι φαίνεται (τονίζουμε: όχι όλοι) δεν συγκινήθηκαν από το ξύλο, τα χημικά, τις «αύρες» και τα πισώπλατα χτυπήματα της αστυνομίας απέναντι σε διαδηλωτές που τηρούσαν όλα τα υγεινομικά πρωτόκολλά των επιστημόνων για την προστασία από την πανδημία.

Θλιβερή όμως ήταν η τοποθέτηση ενός δημοτικού σύμβουλου της Διοίκησης του Δήμου, μέλος της ΝΔ στο Περιστέρι, που ανάμεσα σε γελοίες κραυγές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, πήρε το λόγο για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση. Αφού δεν μπόρεσε να απαντήσει σε τίποτε σε σχέση με την διαχείριση της πανδημίας, άρχισε να λέει για το Στάλιν (!), τα γκούλαγκ (!!) και άλλες τέτοιες ανερμάτιστες αρλούμπες αποδεικνύοντας ότι κάποιοι φιλοκυβερνητικοί συνεχίζουν να είναι εκτός πραγματικότητας και ότι η αντικομμουνιστική τους μυωπία τους οδηγεί σε πολιτική τύφλωση.

Αλήθεια, πόσο “στον κόσμο του” μπορεί να είναι κάποιος που όταν συζητάμε για την πανδημία και το Πολυτεχνείο βρίσκει αφορμή να κάνει αντικομμουνισμό;

Καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει μία στοργική αγκαλιά στο ακροδεξιό ακροατήριο που έμεινε πολιτικά ορφανό μετά την καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Υπάρχει όμως και άλλη μία πλευρά. Αυτές οι τοποθετήσεις προστίθενται στις ανάλογες που ακούστηκαν για «διαδηλωτές- κατσαρίδες» της παραιτημένης Έβερτ στο Δήμο της Αθήνας.

Μόνο που στην περίπτωση μας δεν έτυχαν της αποδοκιμασίας του Δήμαρχου και των άλλων μελών της Διοίκησης.

Η σιωπή, σε τόσο σοβαρά ζητήματα, είναι συναίνεση.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.