ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σύμφωνα με την ίδια την Alexa και το blog τους, το Alexa Rank υπολογίζεται από δεδομένα που προκύπτουν από τον συνδυασμό του μέσου όρου των ημερήσιων επισκεπτών που λαμβάνει ένας ιστότοπος και των προβολών σελίδας (pageviews) του ιστότοπου τους τελευταίους 3 μήνες. Η ιστοσελίδα με τον υψηλότερο συνδυασμό μοναδικών επισκεπτών και προβολών σελίδας βρίσκεται στο #1. Τα δεδομένα συλλέγονται από ένα υποσύνολο χρηστων οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει μια από τις 25.000 επεκτάσεις browsers για Firefox, Internet Explorer και Google Chrome. Έπειτα ένας αλγόριθμος χρησιμοποιεί τα δεδομένα του υποσυνόλου και κάνει κάποιες “διορθώσεις” υπολογίζοντας κατά προσέγγιση το Alexa Rank του ιστότοπου.

Tο πιο δυνατό website τίνει ο αριθμός του προς το 1 (όπου 1 είναι η google)   Η Alexa έχει 5.444

Ας πούμε δυο λόγια για το τι είναι η alexa.com

Η Alexa είναι μια εταιρία στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ που ιδρύθηκε το 1996 και αγοράστηκε από το Amazon.com το 1999 και σήμερα αποτελεί θυγατρική του. Η εταιρία ειδικεύεται στο να παρέχει εμπορικά στοιχεία επισκεψιμότητας τα οποία συλλέγονται μέσα από μια σειρά από toolbars (όπως το Alexa Toolbar) και επεκτάσεις για περιηγητές (browser extensions). Η Alexa ασχολήθηκε με διάφορους τομείς του διαδικτύου (παλιότερα είχε δημιουργήσει και διάφορες μηχανές αναζήτησης) αλλά σίγουρα το καλύτερο δημιούργημα της είναι το “Alexa Rank” το οποίο κατατάσει τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο με βάση τη δημοφιλία τους τους τελευταίους 3 μήνες.

Και τώρα στα δικά μας ας δούμε κατευθείαν τι νούμερα δίνει η Μεγαλύτερη εταιρεία μέτρησης TRAFFIC. στις τοπικές Ηλεκτρονικές και μή εφημερίδες .

ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΕΞΙ  ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ  :ΠΡΏΤΗ  ΣΕ  ΚΙΝΗΣΗ  ΔΕΥΤΕΡΗ Κ.Λ.Π ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ  ΤΡΕΙΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΈΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ BLOGS

1) dytikesmaties.gr

2) peristerinews.gr

3) dytika.com

4) vukentra.com

 

5) pitsounicity.gr

6) protipress.gr

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.