Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο

Γ. Πατούλης: Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και οι δράσεις ανάδειξης και προστασίας του περιβάλλοντος

Αναπτυξιακές δράσεις και έργα υποδομής με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υλοποίηση της δράσης στην οποία συμμετέχουν 11 δήμοι και σχετίζεται με τα μονοπάτια του Υμηττού. Ο κ. Κωνσταντάτος ως Πρόεδρος του ΣΠΑΥ συζήτησε με τον κ. Πατούλη την δυνατότητα συμβολής της Περιφέρειας στην εξασφάλιση εξοπλισμού που θα ενισχύσει την προσπάθεια δημιουργίας κυκλικού ποδηλατόδρομου που θα συνδέει τοπόσημα της Αττικής.

Επιπλέον έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα του Ελληνικού καθώς και σε εμβληματικές υποδομές που προγραμματίζει ο Δήμος. Στο πλαίσιο αυτό διερευνήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης τους, από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Κωνσταντάτος επισήμανε ότι ο Δήμος αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά  εργαλεία  που έχει στη διάθεσή του μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων για παρεμβάσεις στην περιοχή και εστίασε στην ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης  έργων οδοποιίας, αποκατάστασης κτιρίων και ανέγερσης χώρων πολιτισμού όπως είναι για παράδειγμα το Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Περιφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο, επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα του για την υλοποίηση έργων υποδομής τα οποία θα συμβάλλουν στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη.  Επίσης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής προχωρεί στη σύσταση παρατηρητηρίου μέσω του οποίου θα γίνεται η παρακολούθηση και η αξιολόγηση των έργων που υλοποιούνται σε κάθε Δήμο της Αττικής, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη.

Τέλος ο κ. Πατούλης εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υλοποίηση της δράσης που σχετίζεται με τα μονοπάτια του Υμηττού και εξέφρασε τη διάθεση να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχή ανάπτυξη του. Μάλιστα τόνισε ότι το πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει και ως πιλότος για αντίστοιχες δράσεις και σε άλλους ορεινούς όγκους της Αττικής.

«Ως Περιφέρεια έχουμε θέσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας τις δράσεις ανάδειξης και προστασίας του περιβάλλοντος με στόχο να καταστήσουμε την Αττική μία Περιφέρεια-Πρότυπο Υγείας και Ευζωίας».

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.