Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου στα ΕΛΤΑ 07/02/2020

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου με τον βουλευτή του Δυτικού Τομέα Θανάση Παπαχριστόπουλο, επισκέφτηκαν σήμερα 7/2/2020 το πρωί το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Χαϊδάρι, για να δηλώσουν ότι δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον Δυτικό Τομέα και ότι απαιτούν το σταμάτημα τώρα των απολύσεων στο “ενοικιαζόμενο” προσωπικό, καθώς και ότι διεκδικούν περαιτέρω ενίσχυση των ΕΛΤΑ για καλύτερες υπηρεσίες. Η παρέμβαση αυτή με πρωτοβουλία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας θα απλωθεί σε όλο τον Δυτικό Τομέα.

Ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Λίγες ώρες μετά την απόλυση 232 εργαζομένων με σύμβαση δανεισμού («ενοικιαζόμενων”) των ΕΛΤΑ που εργάζονταν στα καταστήματα συναλλαγής με το κοινό, η διοίκηση, με την πολιτική καθοδήγηση της κυβέρνησης, βάζει σε εφαρμογή σχέδιο κλεισίματος καταστημάτων.
Ήδη δόθηκε εντολή να κλείσουν άμεσα στην Αττική αρκετά και στο σχεδιασμό εντάσσονται και καταστήματα στη Δυτική Αθήνα, με προτεραιότητα στο Περιστέρι. Αυτά θα κλείνουν σταδιακά, ώστε να μετρούν τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Το σχέδιο αποδεικνύει τη συνολική πολιτική  της κυβέρνησης που απαξιώνει υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος, πανελλαδικής εμβέλειας, για να τις δώσει ως φιλέτο, με ελάχιστο κόστος και με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, στα αφεντικά της του ΣΕΒ.
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας με όλες τις οργανώσεις της και τους βουλευτές της θα δώσει καθημερινό αγώνα για να μην κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ και απολυθούν εργαζόμενοι, αλλά και για  να ανατραπεί συνολικά αυτός ο σχεδιασμός.
Παλεύουμε για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος με διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα, που θα εξυπηρετούν πραγματικά τις ανάγκες του λαού».

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.