Μονάδες των δυνάμεων της Συρίας αναπτύσσονται στις γραμμές του μετώπου

Άρχισε η επόμενη φάση της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» με τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας να στρέφουν τα πυρά τους στην πόλη Μανμπίτζ στη βορειοανατολική Συρία, μαζί με Σύρους μαχητές που βρίσκονται στο πλευρό της Άγκυρας, προκειμένου να «εκκαθαρίσουν την πόλη από τους τρομοκράτες», όπως προανήγγειλε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διεθνή δίκτυα και ανταποκρίσεις στα κοινωνικά δίκτυα, μεταδίδουν ότι η επιχείρηση ξεκίνησε αμέσως μετά το «πράσινο φως» του Τούρκου προέδρου.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις και κομάντος άρχισαν να προελαύνουν προς τη Μανμπίτζ το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ την είδηση επιβεβαιώνει και η Daily Sabah.

Ο Συριακός στρατός μπήκε στην Μάνμπιτζ

Λίγη ώρα μετά, η δημόσια συριακή τηλεόραση και το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, μετέδωσαν ότι ο συριακός στρατός εισήλθε σήμερα στην πόλη Μάνμπιτζ, στη βορειοανατολική Συρία, στο πλαίσιο στρατιωτικής ανάπτυξης για να αντικρούσει την τουρκική επίθεση.

«Μονάδες του στρατού εισήλθαν στην Μάνμπιτζ», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τοπικός αξιωματούχος σε αυτή την πόλη που ελέγχεται από στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο συνδέεται με τις κουρδικές αρχές, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είσοδο των στρατευμάτων στην πόλη και την «ανάπτυξή τους στις γραμμές του μετώπου».

Σήμερα, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ρωσικές δυνάμεις δεν έχασαν χρόνο και εκμεταλλευόμενες την ξαφνική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μετά την τουρκική εισβολή, αναπτύχθηκαν βαθιά στο εσωτερικό του εδάφους που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο νοτίως των τουρκικών συνόρων.