Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, τα ΚΕΦΙ Περιστερίου και ο «αποκλεισμός» της αντιπολίτευσης

Η 1η Οκτωβρίου, έχει επίσημα ανακυριχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Την ημέρα αυτή τιμά κάθε χρόνο το αρμόδιο Τμήμα, της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου, διοργανώνοντας γιορτές για τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας που συγχνάζουν στα ΚΕΦΙ της Πόλης.

Για όσους δεν γνωρίζουν ΚΕΦΙ ή αλλιώς Κέντρα φιλίας Ηλικιωμένων, όπως πολύ εφυώς μετονομάσθηκαν από την διοίκηση του Α, Παχατουρίδη το 2014, είναι τα ΚΑΠΗ που λειτουργούν σε όλους σχεδόν τους μεγάλους και ενίοτε στους μικρούς δήμους της χώρας, προσφέροντας διεξόδους απασχόλησης, κοινωνικής αποφόρτισης και ψυχαγωγίας για ανθρώπους τρίτης ηλικίας, συνταξιούχους στην πλειοψηφία τους.

Όσο για τις γιορτές που διοργανώνει προς τιμή τους ο Δήμος Περιστερίου, μην θεωρήσει κανείς ότι είναι κάτι εξαιρετικό, αν και προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης στα μέλη των ΚΕΦΙ. Συνήθως με πρωτοβουλία και συνέργια των των υπηρεσιών του δήμου οργανώνονται δύο συνήθως συνεστιάσεις σε γνωστά ψυχαγωγικά καταστήματα της πόλης, με χαμηλό σχετικά αντίτιμο συμμετοχής γαι όσους ηλικιωμένους μέλη των ΚΕΦΙ θέλουν να συμμετάσχουν, προσφέροντας τους την ευκαιρία της νυκτερινής εξόδου και ψυχαγωγίας.

Το πολιτικά «παράδοξο» της υπόθεσης, είναι ότι αυτές τις γιορτές-συνεστιάσεις τις «παίρνουν είδηση», μόνο τα μέλη της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου κου Παχατουρίδη, που εκμεταλευόμενοι το γεγονός κάνουν δημόσιες σχέσεις και επιθέσεις αγάπης στους συμμετέχοντες, παραβρισκόμενοι ομαδικά σ’ αυτές. Αυτό συνέβαινε μέχρι την τελευταία συνεστίαση των ΚΕΦΙ, για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, που διοργανώθηκε σε γνωστό κατάστημα ψυχαγωγίας στο Μπουρνάζι.

  Ερωτηθείς ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  της αντιπολίτευσης του Δήμου «Νέα Πορεία για το Περιστέρι μας», κος Γιάννης Καλαντώνης. μιλώντας στη στήλη και απαντώντας στα ερωτήματά της, δήλωσε ότι «στο Δήμο Περιστερίου, η Διοίκηση Παχατουρίδη ακολουθεί τακτικές μη ενημέρωσης, που καταλήγουν σε αποκλεισμό της αντιπολίτευσης, σε κάθε κοινωνική ή άλλου είδους εκδήλωση που διοργανώνει για τους δημότες της πόλης και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι στην προκείμενη περίπτωση οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, προκειμένου να δείχνει η ίδια δια της παρουσίας της το αμέριστο ενδιαφέρον της γι’ αυτές και ταυτόχρονα εμμέσεως πλην σαφώς την «αναλγησία» ή τουλάχιστον την αδιαφορία της αντιπολίτευσης, αφού αυτή λόγο μη ενημέρωσης απουσιάζει».

Όπως μάλιστα ανάφερε, ζήτησε εξηγήσεις από την αρμόδια εντεταλμένη αντιδήμαρχο  για τα ΚΕΦΙ του Δήμου, για τους λόγους που η αντιπολίτευση του Δήμου δεν ενημερώνεται γι’ αυτές τις εκδηλώσεις, η τελευταία του απάντησε ότι αυτή γίνεται με τα Δελτία Τύπου του Δήμου και σε κάθε περίπτωση την αρμοδιότητα και ευθύνη έχει γι’ αυτό ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Γιώργος Τσαλίκης.

Από την πλευρά του ο κος Τσαλίκης, σε προφορική επικοινωνία του κου Καλαντώνη για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε απλώς ότι «ο ίδιος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα από την παρουσία του τελευταίου στις συνεστιάσεις των ΚΕΦΙ», χωρίς όμως να δώσει πειστικές απαντήσεις για τη έλλειψη ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, το θέμα της μη ενημέρωσης της αντιπολίτευσης από την διοίκησης Παχατουρίδη για τις δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνει για τους δημότες, με αποτέλεσμα η πρώτη να απουσιάζει απ’ αυτές δείνοντας τη απατηλή εικόνα ότι απουσιάζει λόγο αδιαφορίας, έθεσε η δημοτική σύμβουλος κα Σοφία Αλεξοπούλου, χωρίς όμως να πάρει σαφή και συγκεκριμένη απάντηση από τους παρευρισκόμενους αντιδημάρχους.

——————-

Νίκος Κεμάλης

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.