Χαρά Καφαντάρη: Σε πείσμα όλων, οι εγγραφές νέων μελών στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνεχίζονται ΒΙΝΤΕΟ

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, μιλώντας για τη διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόνισε ότι ο κόσμος έρχεται με πολύ πείσμα για να εγγραφεί στο κόμμα.

Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί με την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί αυτό το πλατύ δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο όπου κάθε δημοκράτης έχει θέση. «Βλέπουμε τη διάθεση που υπάρχει στον κόσμο και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε να πάμε σε αυτό το μεγάλο συνέδριο της δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης».

«Το ότι θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ το λένε πολλοί «καλοθελητές», ανέφερε η Βουλευτής σε σχετική ερώτηση.

«Η πολιτική διακήρυξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτυπώνει ιστορικές στιγμές της χώρας μας. Από το ΕΑΜ μέχρι το 1981, έτος που αποτελεί δημοκρατική τομή.

Ήταν μία σημαντική δημοκρατική αλλαγή που επέφερε ο ελληνικός λαός γι’ αυτό και εντάχθηκε στη διακήρυξη. Εμείς, αυτή τη στιγμή, με βάση το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτήν τη μεγάλη δημοκρατική αριστερή προοδευτική παράταξη. Η αριστερά δεν κρίνεται από τους τίτλους, κρίνεται από την πορεία της και πάντοτε ήταν ανοιχτή σε συμμαχίες. Απευθυνόμαστε, λοιπόν, από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά μέχρι και το προοδευτικό κέντρο για να δημιουργηθεί αυτό το πλατύ δημοκρατικό προοδευτικό ρεύμα.

«Δεν πρόκειται και ούτε θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ», τόνισε η Χαρά Καφαντάρη. «Να αναφέρουμε μία σημαντική διαφορά: όταν έχασε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ το 1989, έφευγαν ο ένας μετά τον άλλον ενώ, τώρα, βλέπουμε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που από Κυβέρνηση έγινε Αντιπολίτευση με μεγάλο ποσοστό, να έρχεται κόσμος». ​

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.