Έκτακτη σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Eλλάδα Δυτική Αθήνα Περιφέρεια

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας (Τρώων 1 και Χαλκίδος, Περιστέρι) , στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας λόγω τεκμηριωμένου επαπειλούμενου κινδύνου δασικών πυρκαγιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά στους λόγους σύγκλησης του έκτακτου Σ.Ο.Π.Π. Κύριος λόγος ήταν το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. καθώς και ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς ,κατηγορία κινδύνου 5-κατάσταση συναγερμού που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για το Σάββατο 10/08/2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνόψισε στα συγκεκριμένα μέτρα των εμπλεκόμενων φορέων:

-την ενημέρωση του κοινού για τη αποφυγή δραστηριοτήτων που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Προς τούτοις εφιστά την προσοχή του κοινού στις ενέργειες εκείνες που εγκυμονούν κινδύνους για πρόκληση πυρκαγιών

-την απαγόρευση κυκλοφορίας εκδρομέων και οχημάτων σε δασικές περιοχές

-την επιτήρηση από τους Δήμους περιοχών υψηλού κινδύνου (π.χ.δάση,πάρκα)

-την επιτήρηση του Ποικίλου Όρους από τον Α.Σ.Δ.Α.

-τη διαβεβαίωση του Πυροσβεστικού σώματος ότι βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, της Τροχαίας, του ΑΣΔΑ.

Στην έκτακτη σύσκεψη έλαβαν μέρος: ο Τσίπρας Σπύρος, Υποδιοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο Νικόλαος Κούτρας,Υποδιοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών,ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος εκπρόσωπος του ΑΣΔΑ,η Ζαφειρία Σκρέμπου, Αστυνόμος Β’,Α΄Τ.Τροχαίας Δυτικής Αττικής,η Μαίρη Τσιώτα, Αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου, ο Νικόλαος Μαλαθρίτης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Πετρούπολης, η Ελένη Σταμέλλου εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωπος του Δήμου Ιλίου, ο Σάββας Σαββίδης,Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Βαρβάρας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Νίκος Κεμάλης

Tagged