Στις 7 Ιούλη ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ .

Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά στήριγμα στους αγώνες της νεολαίας και της εργατικής τάξης. Όλα αυτά τα χρόνια η νεολαία έχει δώσει μάχες σε όλα τα επίπεδα, από τα συντριπτικά ποσοστά υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μέχρι τους αγώνες ενάντια στις επιθέσεις στην παιδεία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μαθητές χρειάστηκε να βγούν ξανά και ξανά στους δρόμους ενάντια στο Νέο Λύκειο, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να παλέψουν ενάντια στους νόμους Γαβρόγλου που τσακίζουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Σε αρκετές σχολές οργανώθηκαν συνελεύσεις και καταλήψεις ενάντια στην πολιτική των περικοπών, των συγχωνεύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

 

Δεν θα αφήσουμε τα ζόμπι της δεξιάς να επιτεθούν ακόμα περισσότερο στα δικαιώματα μας, Έχουν το θράσος να λένε ότι τα παιδιά των εργατογειτονιών δεν χρειάζεται να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και το μόνο που λείπει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση και η αστυνομία να μπορεί να σουλατσάρει μέσα στις σχολές μας. Θα τους σταματήσουμε όπως το έχουμε κάνει στο παρελθόν ξανά και ξανά.

Νέοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες δώσαμε μάχες για συλλογικές συμβάσεις, για εργασία κόντρα στην επισφάλεια και την ανεργία για το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, για την απεργιακή κλιμάκωση κόντρα στη λιτότητα. Οι απειλές των Μητσοτάκηδων για μισθούς 500 ευρώ γιατί τα αφεντικά δεν μπορούν να πληρώνουν παραπάνω εξοργίζουν τη νεολαία, διεκδικούμε οι ζωές και οι ανάγκες μας να είναι πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών.

Η ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας φαίνεται ακόμα πιο έντονα στις πολιτικές μάχες. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού κινήματος και διεκδικούμε οι χρυσαυγίτες να βρεθούν εκτός βουλής και μέσα στη φυλακή. Δεκάδες συλλαλητήρια σε όλες τις γειτονιές για να μην τους αφήσουμε σπιθαμή γης για να χυσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Συμμετείχαμε σε πολλές κινητοποιήσεις έξω από το εφετείο για να πιέσουμε για την οριστική τους καταδίκη, δώσαμε αγώνες για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών για ανοιχτά σύνορα για όλους και ανοιχτές πόλεις με δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους και όλες.

Οι κονδυλοφόροι του συστήματος παίζουν τα ρέστα τους για να μας πείσουν ότι η νεολαία είναι αδιάφορη και και πως πηγαίνει προς τα δεξιά. Η έκρηξη του κινήματος ενάντια στην καταπίεση ειδικά φέτος δείχνει στην αντίθετη κατεύθυνση. Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στη δολοφονία του ΖΑΚ και ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψης της από την αστυνομία. Πάνω από 100.000 διαδήλωσαν στα 50 χρόνια απο την εξέγερση του Stonewall, στο φετινό pride. Άνοιξε πλατιά η συζήτηση για τις ρίζες της γυναικείας καταπίεσης και τον σεξισμό μέσα σε δεκάδες εργατικούς χώρους και σχολές με αποκορύφωμα την μεγάλη απεργία στις 8 του Μάρτη. Αυτός ο κόσμος δεν γυρίζει πίσω, απέναντι στις απειλές του Μητσοτάκη και στα ξεπουλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα κύματα οργής μπορούν να μετατραπούν σε αντικαπιταλιστικό τσουνάμι. Σε αυτή την προσπάθεια δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά. Στηρίζουμε τους αγώνες μας, ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.