ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣκαι του υπ. Δημάρχου Ν. Σακούτη «Όχι στη νέα χωματερή» – «Είναι έγκλημα η συνέχιση της λειτουργίας της Φυλής»

«Όχι στη νέα χωματερή» – «Είναι έγκλημα η συνέχιση της λειτουργίας της Φυλής»

είναι το μήνυμα της συμβολικής κατάληψης της γ΄ φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής

 

Tο πρωί (Κυριακή 5/5/2019) η παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΡΑΚ) με υποψήφιο Δήμαρχο το Νίκο Σακούτη μαζί με

πολίτες της Δυτικής Αττικής – Δυτικής Αθήνας συμμετείχε σε συμβολική κατάληψη της Γ΄ φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η παράταξή μας με συνέπεια εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ως ιδρυτικό του μέλος για να δοθεί ένα τέλος στο έγκλημα που συνεχίζει να διαδραματίζεται στην περιοχή μας.

Την ώρα που οι υπόλοιποι υποψήφιοι διεκδικητές του δημαρχιακού «θώκου» της πόλης μας “εύχονται” με γενικολογίες το κλείσιμο της Φυλής μη βρίσκοντας ταυτόχρονα ούτε μια λέξη κατακραυγής των κυβερνητικών πολιτικών  που ασκήθηκαν και ασκούνται διαχρονικά αλλά και των περιφερειακών διοικήσεων πρώην και νυν, αρκούνται να ανταλλάσσουν άσφαιρα πυρά, συμφωνώντας στην πράξη στη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής.

Εμείς  ξαναβάζουμε στο τραπέζι της συζήτησης την επιτακτική ανάγκη της υλοποίησης της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στην πρόληψη, στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανάκτηση (με προδιαλογή) των υλικών.

 

Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της λύσης είναι το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής και η απόκρουση κάθε σκέψης για συνέχιση της λειτουργίας της, μέσω της επέκτασης της δυναμικότητας του υφιστάμενου εργοστασίου επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων (ΕΜΑΚ) και της δημιουργίας μιας νέας χωματερής στην επονομαζόμενη γ΄ φάση του ΧΥΤΑ, έκτασης 300 στρεμμάτων .

Λέμε «Όχι στη νέα χωματερή»  «Είναι έγκλημα η συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής».

Ας γνωρίζουν καλά, όσοι έχουν επιλέξει το δρόμο του συμβιβασμού και της ανοχής, ότι δε θα καταφέρουν να «θολώσουν» και να αποσιωπήσουν το ξεκάθαρο μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης, ένα σαφές μήνυμα προάσπισης της ζωής και του μέλλοντος της βαριά «τραυματισμένης», από ιδιοτελείς σκοπιμότητες (οικονομικές και πολιτικές) περιοχής της Δυτικής Αττικής.

Εμείς ανυποχώρητοι θα συνεχίσουμε!

Οι πολίτες της Πετρούπολης ζούμε το περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της ζωής μας και των παιδιών μας, όταν κάποιοι κερδίζουν από τα σκουπίδια .

Με την αντίδραση μας θα βάλλουμε φραγμό στην υποβάθμιση της πόλης όπως το κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια.

Όλοι κρινόμαστε και οι παρόντες και οι …απόντες από την υπεράσπιση της ζωής και της πόλης μας.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.