ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ “ ΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΕΞΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΙΝΕΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ “

Σοκ για την κοινωνία του Περιστερίου,ένα νέο ζευγάρι άστεγοι τριαντάρηδες ζουν εδώ και δώδεκα  μήνες σε ένα εγκαταλειμμένο κοντέινερ στο ρημαγμένο γήπεδο του Ηρακλή στην οδό αναπαύσεως στο Περιστέρι !

Ο Σταμάτης μας διηγείτε την ιστορία του και την “περιπέτεια “του πως έφτασε να ζει σε ένα κοντέινερ άστεγος με την σύζυγο του χωρίς νερό ρεύμα και παράθυρα , με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μας περιγράφει   πως κοιμόνταν πριν στις άθλιες ξύλινες εξέδρες  πριν σκεφτούν να μπουν στην “μεζονέτα” κοντέινερ με φυσικό aircodition !

Ο χειμώνας πέρασε σχεδόν και βρίσκει το νέο ζευγάρι να ζεσταίνετε με ξύλα που μαζεύει από το διπλανό νεκροταφείο καίγοντας τα σε ένα βαρέλι .

Ο δήμος Περιστερίου και ο δήμος Ιλίου τους παράσχει μια οικονομική βοήθεια τριακόσια ευρώ μηνιαίως  να νοικιάσουν σπίτι άλλα είναι δύσκολο να βρουν γιατί ο εκάστοτε  ιδιοκτήτης  φοβάται  ότι δεν θα  πληρώνετε από τους δήμους  !

Δυο αξιοπρεπείς νέοι οι οποίοι δεν επαιτούν και προσπαθούν να διαβιώσουν χάριν των κατοίκων της περιοχής και της τοπικής αθλητικής ομάδας που τους προσφέρει νερά  .

Μiα εικόνα είναι χίλιες λέξεις , ακούστε την ηχητική συνέντευξη  για γερά στομάχια !

 

Ευχόμαστε ο Δήμος Περιστερίου και η κοινωνική υπηρεσία να ενδιαφερθούν άμεσα  να λυθεί το πρόβλημα,  οι οποίοι χαρακτηρίζονται για την ευαισθησία τους σε κοινωνικά θέματα .

Dytika.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.