Με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία δημοκρατικού-προοδευτικού πόλου

Τις σαφείς διαχωριστικές γραμμές των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά εν όψει των πολλαπλών επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής Β? Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη.

«Ο αγώνας για δημοκρατία, η αντίσταση στη διχαστική πολιτική, τα fake news και στην ακροδεξιά, απαιτούν εθνική υπευθυνότητα και θα αποτελέσουν το διακύβευμα των εκλογών» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Η κ. Καφαντάρη στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο τονίζει ότι η χώρα τέσσερα χρόνια μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς διαφορετική καθώς η κυβέρνηση υλοποίησε ένα πρόγραμμα, «παλεύοντας έντιμα για τη στήριξη των αδύναμων», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημειώνει τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας αλλά και την έξοδο στις αγορές.

«Η “αριστερή παρένθεση”, όπως ήθελε η ΝΔ έκλεισε ήδη τέσσερα χρόνια. Οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης απέτυχαν. Η Αριστερά μπορεί πλέον να ανανεώσει το πολιτικό της σχέδιο, να ανασυγκροτήσει τις κοινωνικές της συμμαχίες και να ανοίξει ελπιδοφόρους δρόμους για το μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Χαρά Καφαντάρη σημειώνει πως η υπερψήφισή της έδρασε καταλυτικά στην αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα. «Η κυβέρνηση έδειξε σημαντικό πολιτικό θάρρος, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από όποιο πολιτικό κόστος. Η γειτονική μας χώρα πλέον αναγνωρίζεται με το μοναδικό επίσημο συνταγματικό της όνομα, Βόρεια Μακεδονία, εντός και εκτός των συνόρων της… Η νέα αυτή κατάσταση ανοίγει νέους γεωπολιτικούς δρόμους και απελευθερώνει πολύτιμα κεφάλαια, που μπορούν να αναλωθούν σε προσπάθειες συνανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η κ. Καφαντάρη.
Επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη ΝΔ για τη στάση της στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Δυστυχώς, τα πολιτικά παιχνίδια, που παίζονται από μέρος της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα από τη ΝΔ, υποβαθμίζουν και ευτελίζουν την κορυφαία θεσμική διαδικασία του πολιτεύματος. Η αντιπολίτευση, μη έχοντας διδαχθεί τίποτα από το παρελθόν, προσπαθεί να μετατρέψει την κορυφαία αυτή διαδικασία σε διαδικασία επιβολής όλων των ιδεοληψιών της και την αέναη λιτότητα» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της βουλευτού Β? Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη στην Αγγελική Λάζου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.