ΕΙΧΕ ΒΥΖΙΑ ΣΑ ΓΑΛΑΤΑ, ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ…ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ.. Του Κώστα Χαρδαβέλλα για τα dytika.com και την vukentra.com

1965. Δηλαδή 54 χρόνια πριν. Η Ένωση Κέντρου με ηγέτη τον Γεώργιο Παπανδρέου (τον πατέρα του Ανδρέα) είναι ένα πανίσχυρο κόμμα εξουσίας που κυβερνά την Ελλάδα με προοπτική τουλάχιστον δεκαετίας.

Αμερικανοί, Ανάκτορα και η σκοτεινή Δεξιά της εποχής (η ίδια που δύο χρόνια μετά έφερε τη χούντα) αποφασίζουν να διαλύσουν την Ένωση Κέντρου γιατί απειλείται η ύπαρξή τους από το κόμμα του Παπανδρέου και βάζουν σε εφαρμογή το ελεεινό πρόγραμμα της Αποστασίας.

Με διάφορα μέσα και υποσχέσεις (πάντα ήταν πολλά τα λεφτά Άρη μου…) «κλέβουν» δεκάδες βουλευτές τής Ε.Κ, οι οποίοι «ανεξαρτητοποιούνται» για να χάσει τη δεδηλωμένη η τότε κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.

Ανάμεσα στους αποστάτες ήταν και ο τότε πρόεδρος της Βουλής και αξιόλογο στέλεχος τής Ένωσης Κέντρου Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας ο οποίος όμως είχε την κακή -όπως αποδείχθηκε- συνήθεια να γράφει ποιήματα. Σε ένα από αυτά οι δημοσιογράφοι είχαν ανακαλύψει τους εμπνευσμένους στίχους «Και είχε βυζιά σα γάλατα, γαργάλατα, γαργάλατα…», με τους οποίους έμελλε να καταγραφεί στη σύγχρονη πολιτική ιστορία ο αείμνηστος Αθανασιάδης-Νόβας. «Ο κύριος Γαργάλατας». Οι περισσότερες εφημερίδες δε ξανάγραψαν ποτέ το σωστό όνομά του. Ήταν πάντα «ο κ. Γαργάλατας».

Τώρα θα μου πείτε γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά…Γιατί ζούμε το ίδιο έργο θεατές μετά από 54 χρόνια. Στη σημερινή αποστασία των 6 βο(υ)λευτών από ΑΝΕΛ και Ποτάμι δε βλέπω να υπάρχουν «βυζιά, γάλατα» και γαργαλιστής. Βλέπω όμως κάτι πολύ χειρότερο. Τον πολίτη να αηδιάζει με τις πολιτικές αθλιότητες και τις συμπεριφορές των ανθρώπων που ψήφισε, με συνέπεια όλο και περισσότεροι να γυρίζουν τη πλάτη τους -κυρίως οι νέοι- στη πολιτική ζωή της χώρας. Και κάπου εκεί να καραδοκούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Αυτό το μέγιστο κακό έκανε στη Δημοκρατία μας η εταιρία των σημερινών αποστατών «Παπαχριστόπουλος και Σία».

Για μια βο(υ)λευτική καρέκλα ρε γαμώτο! Που θα την έχουν μόνο για 2-3 μήνες ακόμα. Και μετά θα ψάχνουν τη ψήφο τους.

Γιατί η «κυβέρνηση των αποστατών» του 1965 κατέληξε σε μία κακόγουστη πολιτική φάρσα της εποχής και οι περισσότεροι βο(υ)λευτές-αποστάτες πετάχτηκαν στον σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας. Εκεί όπου ανήκουν οι κάθε λογής αποστάτες…

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

Υποψήφιος Κινήματος Αλλαγής, Δυτικός Τομέας Β’ Αθηνών

Dytika.com

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.