ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

O Shakil Chaudhry Mohammad, διανομέας, μετανάστης από το Πακιστάν, πρώην εργαζόμενος στο σουβλατζίδικο «Βεάκη 56», βρέθηκε άγρια χτυπημένος στο Αττικό νοσοκομείο όταν αρνήθηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Παρόλο που δούλευε 6 έως 12 ώρες, ο εργοδότης του τον ασφάλιζε για πολύ λιγότερες με αποτέλεσμα τα ένσημα να μην επαρκούν για την ανανέωση της άδειας παραμονής του, ο μισθός που του έδινε δεν αντιστοιχούσε στις πραγματικές ώρες εργασίας και δεν του κατέβαλλε τις νόμιμες προσαυξήσεις.  Όταν ο εργαζόμενος προχώρησε σε καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες διεκδικώντας τα αυτονόητα, ο εργοδότης επεδίωξε με τη μέθοδο των απειλών και της τρομοκρατίας να «πείσει» τον εργαζόμενο να αποσύρει την καταγγελία. Δεν έμεινε βέβαια εκεί, φτάνοντας στο σημείο να βάλει μπράβους να «καθαρίσουν» με στημένο καρτέρι και ψεύτικη παραγγελία στην νέα του δουλειά. Όταν αυτός αρνήθηκε να αποσύρει την καταγγελία του, τον χτύπησαν άγρια.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου εκφράζει την αγωνιστική, ταξική αλληλεγγύη της στον αγώνα του εργαζόμενου διανομέα! Καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της εργατούπολης του Περιστερίου να στηρίξουν τον αγώνα για τη δικαίωσή του, να οργανώσουν την αγωνιστική τους απάντηση απέναντι στο περιστατικό αυτό. Για να βάλουμε φρένο στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο και ενισχύει το καθεστώς ασυδοσίας των αφεντικών.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ

Η μαφία της νύχτας που εγκαθίσταται στην οδό Βεάκη με τις πλάτες της δημοτικής αρχής τα τελευταία χρόνια φέρνει μαζί της και όλα τα «παρελκόμενα»: μπράβους, προστασίες, εκβιασμούς, τρομοκρατία ενάντια στους κατοίκους, ακόμα και πυροβολισμούς μεταξύ των μπράβων μέρα μεσημέρι. Κυρίως όμως φέρνει τρομοκρατία και εκμετάλλευση με συνθήκες γαλέρας στους εκατοντάδες εργαζόμενους της περιοχής, απλήρωτη μαύρη εργασία, δουλειά χωρίς ωράρια, εργοδοτική – ρατσιστική βία και τραμπουκισμούς απέναντι σε όποιον σηκώσει κεφάλι.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΔΙΑΝΟΜΕΑ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.