Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στον Δήμο Αιγάλεω

 

 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω και την Γ.Κ.Δ.Α. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ Α.Ε, διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, και τη διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Αιγάλεω, ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 180 άτομα.

Επίσης ,μοιράστηκαν και Voucher με δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις από την κλινική ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ.

Το πάνελ των ομιλητών του οποίου συντονιστής ήταν ο κ. Παπαργυρίου Θεόδωρος, Καρδιολόγος – Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας – Γ.Κ.Δ.Α.Βουγιουκλάκειο Α.Ε., αποτελούνταν από τον κ. Χαραλαμπίδη Δάμωνα, Ορθοπαιδικό Γ.Κ.Δ.Α. Βουγιουκλάκειο Α.Ε, τον κ. Τερζή Γεώργιο, Ορθοπαιδικό – Διευθυντή  Ορθοπαιδικής κλινικής –  Γ.Κ.Δ.Α.ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ Α.Ε, τον κ. Παπαμίκο Βασίλη, Κλινικό Διατροφολόγο και την κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο ιατρός κ. Χαραλαμπίδης Δάμων, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου.

Στην συνέχεια, μίλησε ο ιατρός κ. Τερζής Γεώργιος, ο οποίος ανέφερε τις καινούργιες θεραπευτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Έπειτα μίλησε ο διατροφολόγος κ. Παπαμίκος Βασίλης, για το σημαντικό ρόλο που παίζει η σωστή διατροφή για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Τέλος η κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, στη συνέχεια παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση πρώτων βραβείων, στα Παγκόσμια Συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Μετά το τέλος της ομιλίας απηύθηναν σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας και ο Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής κ. Στέλιος Βασιλειάδης, και ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Dytika.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.