Ο «Καραμανλικός» Γιώργος Τράγκας έγινε στα γεράματα ΣΥΡΙΖΑ

Ο «Καραμανλικός» Γιώργος Τράγκας έγινε στα γεράματα ΣΥΡΙΖΑ

Εγινε στα γεράματα ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο του ασκήθηκε ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος…

Ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ασκήθηκε στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα κι όπως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για δίωξη λόγω… πολιτικών φρονημάτων. Από έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψαν περιουσιακά στοιχεία του, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί νόμιμα στο πόθεν έσχες. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της 16ης ανακρίτριας της Αθήνας.

Ο… εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, ο «δεξιός» εκδότης που ήταν πρώτος στα διαφημιστικά έσοδα την περίοδο 2000-2009 με κάτι ανυπόληπτες εφημερίδες στις οποίες μάλιστα δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους τώρα πιάνεται και με τη γίδα στην πλάτη. Δεν δήλωσε λεφτά και μάλιστα όχι κανένα ευκαταφρόνητο ποσό. Πάνω από 10 εκατ. ξέχασε ο Τράγκας που βρίζει την Μέρκελ και τα Μνημόνια και το παίζει προστάτης των φτωχών και των κατατρεγμένων.

Ο υβριστής – εκδότης που επειδή η παρούσα κυβέρνηση δεν του έκανε τα χατίρια, τώρα έχει γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός της. Όμως, ο κόσμος θα πρέπει κάποτε να μάθει ποιος είναι ποιος σ’ αυτή τη ζωή. Ο ίδιος, σε απάντησή του αφήνει αιχμές και όπως ήταν αναμενόμενο τον… καταδιώκουν διότι είναι ο «αντιστασιακός». Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Κάτι έπρεπε να πουν για εμένα. Αυτή η υπόθεση, όπως τουλάχιστον γνωρίζω, είναι από το Φεβρουάριο του 2012 και κινήθηκε, όπως μου είπε υπουργός προσκείμενος στο περιβάλλον Παπανδρέου, από τον ίδιο τον ΓΑΠ γιατί τον έλεγα «Τσολάκογλου» στο ραδιόφωνο. Αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανακριβείς δηλώσεις το 2007 και το 2008 και ζητείται από τη σύζυγό μου να αποδείξει ότι είχε λεφτά να αγοράσει το σπίτι μας που βάσει του νόμου Παπακωνσταντίνου μεταβιβάστηκε σε αυτή το 2010.

Έχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος που έγινε σε βάθος δεκαετίας, διαπίστωσε ότι η σύζυγός μου είχε τα δικά μου λεφτά για να αγοράσει το σπίτι μας στο οποίο διαμένω την τελευταία 25ετία. Επίσης ο έλεγχος διαπίστωσε ότι ο Τράγκας από τα πολλαπλά συμβόλαιά του και τις επιχειρήσεις του επί δεκαετίες έχει χρήματα και πόθεν έσχες επαρκές και αναγνωρίσιμο και μόνο στο βάθος μιας δεκαετίας πίσω. Οι εφοριακοί δεν πήγαν πιο πίσω… Στη σύζυγό μου επεβλήθη ο φόρος της άτυπης δωρεάς – προσαύξηση της περιουσίας – ο οποίος και καταβάλλεται.

Αυτά προς το παρόν. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι με το Α ή Β τρόπο θέλουν να σταματήσω τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα και κυρίως την πρωινή μου εκπομπή στο ραδιόφωνο…».

Ο «Καραμανλικός» Γιώργος Τράγκας έγινε στα γεράματα ΣΥΡΙΖΑ

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ψάχνουν τους λογαριασμούς του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα γιατί έκρυψε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Έκρυψε σημαίνει ότι δεν τα δήλωσε στο πόθεν έσχες του, από κάπου ήρθαν και κάπου πήγαν χωρίς να φορολογηθούν. Την επόμενη ημέρα ο αρχηγός της αντιμνημονιακής ομάδα δημοσιογράφων που έχουν βρει στέγη στη Real του Νίκου Χατζηνικολάου, έλεγε ότι τον χτυπάνε γιατί είναι αντιστασιακός. Με ανακοίνωσή του δήλωσε «καθαρός» και ότι το σύστημα Σαμαρά είναι αυτό που θέλει να του κλείσει το στόμα γιατί είναι ο μόνος που μιλάει για την Μέρκελ και το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας.

Για το πόσο αξιόπιστος και αντικειμενικός είναι ένας δημοσιογράφος σαν τον Τράγκα ίσως δεν θα έπρεπε να μιλήσουμε. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του όταν τον ακούει ή όταν τον διαβάζει. Απλά εμείς θα θυμίσουμε μόνο μερικά περιστατικά από τη… ζωή του. Είναι ο άνθρωπος που του έδιναν ένα μικρό μεροκάματο να λέει τις οικονομικές ειδήσεις στο… πρωϊνάδικο της Ρούλας Κορομηλά. Και μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησε εφημερίδες, τις έκλεινε και τις άνοιγε όποτε γούσταρε, έγινε μεγαλοεκδότης και μεγαλοπαράγοντας της δεξιάς, πούλησε δεξιοφροσύνη και μάλιστα πολύ ακριβά.

Πλούτισε, αγόρασε σπιταρόνες σε Ελλάδα και Γαλλία, εκμεταλλεύτηκε την περίοδο 2004-2009 της ΝΔ και έγινε ακόμη πιο ισχυρός. Μέχρι να βγει ο Καραμανλής έβριζε τον Ρουσόπουλο και το περιβάλλον του πρωθυπουργού και στη συνέχεια έκανε deal και «μπούκωσε» από κρατική διαφήμιση για τις ανυπόληπτες εφημερίδες του οι οποίες δεν πουλούσαν φύλλα κι όμως ήταν ψηλά στην απορρόφηση κρατικής διαφήμισης. Για παράδειγμα η εφημερίδα Χώρα η οποία αντιπροσώπευε το 0,3% της κυκλοφορίας έπαιρνε το 6% της κρατικής διαφήμισης και φιγουράριζε πρώτη. Ομοίως και άλλες εφημερίδες του… συγκροτήματος Τράγκα. Το 2007 η Χώρα εισέπραξε το 2007, 2.668.115 ευρώ από κρατικές διαφημίσεις. Το 24.3% των εσόδων του ήταν από κρατικές επιχορηγήσεις όταν οι μεγάλες εφημερίδες (Καθημερινή, Βήμα, Πρώτο θέμα, Ελευθεροτυπία) είχαν έσοδα από τις κρατικές διαφημίσεις μόνο το 0,30%.

Όταν ήρθε στην εξουσία ο Σαμαράς, όταν κατατρόπωσε τις φίλες και τους φίλους του «παππού» όπως τον χαρακτηρίζουν τον κ. Τράγκα οι φίλοι του ο αδέκαστος δημοσιογράφος το έριξε στο… αντιμνημονιακό τσάμικο. Και όσο πάει προσεγγίζει όλο και περισότερο τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί προφανώς βλέπει ότι και εκεί έχει… μέλι. Δεν δίστασε αυτός ο «δεξιός»,ο αστός που ότι κάνει το κάνει για να διασώσει την δεξιά παράταξη, να δηλώσει σήμερα από το ραδιόφωνο ότι ψήφισε Σακελλαρίδη και φυσικά τη Δούρου που είναι φίλη του.

Ο Καραμανλικός κ. Γιώργος Τράγκας έγινε στα γεράματα αριστερός αλλά είναι σίγουρο ότι οι τσέπες του δεν έχουν ούτε αριστερή ούτε δεξιά κατεύθυνση. Να είναι γεμάτες και όλα καλά.

Πηγή: antinews.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.